Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Απο κυβέρνηση μεταλάχτηκε σε καθεστώς


 Τις δύσκολες αυτές ώρες για την Ελλάδα,που αντιμετωπίζει όλες αυτές τις προκλήσεις που όλοι γνωρίζουμε,το πολιτικό σύστημα της χώρας απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο επικίνδυνο είναι.
  Συνήθως,όταν ένα κράτος και πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση αναζητεί έναν Ηγέτη,ώστε να βελτιστοποιήσει τις πιθανότητες επιτυχίας.Στην Ελλάδα του σήμερα είμαστε καταδικασμένοι να υποστούμε τις συνέπειες της επικινδυνότητας των πολιτικών μας και του συστήματος που έχουν κόψει και ράψει στα μέτρα τους.
 Την πιο κρίσιμη περίοδο της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας και ενώ οι πλατείες γεμίζουν απο αγανάκτηση το πολιτικό κατεστημένο πήρε άλλη μια επικίνδυνη για τη χώρα απόφαση,να μεταλαχτεί σε Καθεστώς καταδυνάστευσης των πολιτών που ορκίστηκε να υπηρετεί.Είναι όμως γνωστό πως αν δεν επιτρέψεις μια ειρηνική διαδήλωση είσαι καταδικασμένος να αντιμετωπίσεις μια βίαιη επανάσταση,είναι λογικό λοιπόν να χαθεί ο έλεγχος και να εκλείψει η ψυχραιμία απο τη στιγμή που το κράτος βρίσκεται πλέον σε αγαστή συνεργασία με το παρακράτος.
 Ελπίζω και εύχομαι,έστω και τώρα,την τελευταία στιγμή,να πάρουν την σωστή απόφαση,ακούγοντας την εξαγριωμένη φωνή του Ελληνικού λαού και να πάνε στον αγύριστο.Τότε και μόνο τότε θα καταφέρει η Πατρίδα μας να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματά της,με Δημοκρατία και όχι με Καθεστώτα.

Σημείωση:
Κύριε Παπανδρέου,είναι πασιφανές πλέον ότι εσείς ο ίδιος είσαστε το μεγαλύτερο βαρίδιο για τη χώρα,που την εμποδίζει να προχωρήσει μπροστά,και αντί να πράξετε το καθήκον σας ώς έντιμος πολιτικός επιλέξατε να παραμείνετε στην εξουσία με τη μορφή Καθεστώτος,τελικά μάλον δεν είναι τυχαίο ότι δύο απο τους φίλους σας είναι στην ίδια περίπου μοίρα,το καθεστώς Καντάφι απειλέιται ενώ ο άλλος φίλος σας ο Ντομινίκ Στρός Κάν αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό καμαριέρας ξενοδοχείου.

ΥΓ
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι όλοι όσοι απειλείτε τον Ελληνικό λαό και συμετέχετε στην κατατρομοκράτηση του είσασταν πρωταγωνιστές στον ίδιο ρόλο το 2004,όταν απειλούσατε με τα ίδια σχεδόν επιχειρήματα τον Κυπριακό λαό,με τη διαφορά ότι οι αδελφοί μας Κύπριοι είχαν την τύχη να έχουν στην κυβέρνηση τους έναν Ηγέτη,με αποτέλεσμα να ακουστεί στα πέρατα της Γής ένα βροντερό και ενοχλητικό για εσάς ΟΧΙ,που σήμερα του επιτρέπει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή στον τομέα της ενέργειας.

ΥΓ2
Κύριοι Βουλευτές,μη γελοιοποιείστε άλλο,δεν σας παίρνει,απο μπούρδες χόρτασε ο Ελληνικός λαός,σήμερα και αύριο καλείστε να επιλέξετε πλευρά,ολίγον έγκυος δεν υπάρχει.....

Χρήστος Χατζησαββίδης


Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Σοβαρότατες οι εξελίξεις. Το τι έρχεται…


ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΚΥΡΙΑΚΗ/26-6-2011/ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ….ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


*ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΥΡΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

*ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΣΕ ΑΓΚΥΡΑ-ΜΑΛΑΤΕΙΑ

*ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΜΙΤ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΑΒΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 22-6-2011

*ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΗΠΩΣ Η ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

*ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΡΑΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ.

*Η ΣΥΡΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΗΑΕ ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΔΥΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ.

*ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΛ ΜΑΝΑΡ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΕΝΩ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΑΑΝΤ ΧΑΡΙΡΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ.

*Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛ ΑΧΜΠΑΡ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΔΙΕΜΗΝΥΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΕΙΣ!!

*ΑΝΗΣΥΧΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ/ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ ΤΖΕΦ ΠΑΛΜΕΡ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ «ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ.

*ΤΟ ΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΟΡΟ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

*ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ. ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΓΓ/ΥΠΕΞ ΣΙΝΙΡΛΙΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΟΣΕ ΓΙΑΛΟΝ.

*ΠΡΙΝ 6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΛΜΕΡ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΜΗ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

*ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΕΚΡΙΝΕ ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΗΗ/ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ, ΕΝΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ /ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΗ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ 9 ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ.
Πηγη: http://www.drougos.gr/

Αρον-άρον στο Μεσοπρόθεσμο


της Ελίνας Γαληνού
Μετά την παρωδία του ανασχηματισμού, ο οποίος επιχείρησε μια εικονική αλλαγή για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, τα αίματα άναψαν πάλι. Οι μέρες είναι δύσκολες και τα διλήμματα σκληρά. Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, τρέχει με ρυθμούς fast-truck, εν αντιθέσει προς την αδράνεια ενός σχεδόν χρόνου. Αλλωστε οι εταίροι μας ήταν σαφείς "If not, if not, if not....δεν παίρνετε δεκάρα...

Το μήνυμα ελήφθη φίλτατοι. Στηρίζετε την Ελλάδα για να σωθεί η ευρωζώνη, και κοντά σ΄αυτήν, οι ΗΠΑ από την πτώχευση που αιωρείται απειλητικά πάνω από το κεφάλι τους. Ορος απαρέγκλιτος όμως για την βοήθεια προς υμάς, η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου που (υποτίθεται) διασφαλίζει τους δανειστές από τυχόν παρασπονδίες της οικονομικής μας διαχείρισης. Λογικά οι δανειστές δικαιούνται να ζητούν κάποιες εγγυήσεις βέβαια, ενώ το ΔΝΤ έχει την δικαιοδοσία να ορίζει προγράμματα "εξυγίανσης" μιας προβληματικής Οικονομίας, περιορίζοντας τους κινδύνους μετάδοσης μιας χρεωκοπίας.
Ομως τώρα, στο σκηνικό αυτών των ημερών με επίκεντρο το ελληνικό ζήτημα, εμφανίζονται αντιφάσεις. Από τη μια μεριά, η πίεση που ασκείται στην Ελλάδα εκ των έξω για γρήγορη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, μοιάζει σπασμωδική. Από την άλλη, η εμμονή των ξένων στη συναίνεση της αντιπολίτευσης για το πρόγραμμα που κατάρτισε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, είναι παράξενη. Δεν είναι ούτε δύο μήνες που αποφάνθηκαν ότι "η ελληνική κυβέρνηση για τον πρώτο χρόνο, έφερε αποτέλεσμα μηδέν". Ακούσαμε και την κα Λαγκάρντ να το λέει, ομόφωνα με τον κ. Τόμσεν-στέλεχος του ΔΝΤ. Ακούσαμε και απειλές εξόδου μας από το ευρώ ακόμα! Και όλα αυτά, επειδή ο τρόπος που εφάρμοσε η κυβέρνηση το περυσινό Μνημόνιο, πολλαπλασίασε την ύφεση αποτυγχάνοντας παταγωδώς να συγκεντρώσει έσοδα.
Μετά απ΄αυτό, ζητούνται από τους δανειστές μας νέα επιπλέον μέτρα, βάσει συγκεκριμένων στόχων. Η κυβέρνηση "πειθήνια" καταρτίζει πρόγραμμα με ακόμα σκληρότερα μέτρα, τα οποία εξολοθρεύουν κυριολεκτικά την οικονομική ανεξαρτησία της μεσαίας τάξης. Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι οι νέες περικοπές με τους φόρους που επιβάλλονται, θα μηδενίσουν την φορολογητέα ύλη της επόμενης χρονιάς, ενώ θα προκαλέσουν άλλα τόσα λουκέτα και ανεργία. Αρα, γιατί να συνεχίζεται μια τακτική που αποδείχτηκε κατά γενική ομολογία, εντελώς ατελέσφορη και μάλλον επιζήμια; Απορία πρώτη...
Οι διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούν οι εταίροι μας, είναι το δεύτερο σκέλος. Λογικά, για να αποδώσει ένα πρόγραμμα τέτοιο σε μια χειμαζόμενη οικονομία, θα έπρεπε να γίνει εξαιρετικά στοχευμένα και μελετημένα, αλλά γι΄αυτά χρειάζεται χρόνος που όταν υπήρχε, δεν αξιοποιήθηκε. Τώρα, ακόμα και αν βαφτίσουμε τις αποκρατικοποιήσεις "αξιοποίηση" το ξεπούλημα της Ελλάδας είναι πλέον κοινό μυστικό. Μας το λένε κατάμουτρα και στα διεθνή ΜΜΕ, αλλά κυρίως, μας το φωνάζει η ίδια η λίστα αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου. Ιδού και μερικά παραδείγματα. Εγνατία οδός // Μεταλλευτικά Δικαιώματα 1, 2,// Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Περιφερειακά Αεροδρόμια, ΟΔΙΕ, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Λιμάνια 1,2, είναι μερικά παραδείγματα όπου το δημόσιο κατέχει ποσοστό 100%, και θα πουληθεί 100%. Ακολουθούν η ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ, ΟΠΑΠ, ΟΛΘ, όπου το δημόσιο έχει μερική συμμετοχή, αλλά και εκεί το ποσοστό του θα πωληθεί εξ ολοκλήρου.
Αρα, τι συμπέρασμα βγαίνει μετά απ΄αυτά; Οτι η αγελάδα στράγγιξε και μη έχοντας άλλο γάλα να δώσει, τη διατηρούμε ζωντανή ενώ αρχίζουμε να κόβουμε τα κομμάτια της και να πουλάμε φρέσκο κρέας. Οταν τελειώσουμε, εννοείται, ότι θα μείνουν μόνο τα κόκκαλα, για να τα θάψουμε για λίπασμα. Αυτό θέλουν οι εγχώριοι κυβερνώντες μας και οι ξένοι εταίροι που μας κουνάνε το δάχτυλο απειλητικά; Αν όχι, τότε γιατί πιέζουν με αυταρχισμό να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα που μόνο εξυγίανση δεν θα φέρει στην ελληνική οικονομία; Γιατί αντιστρέφονται οποιαδήποτε εναλλακτική προτείνεται, ακόμα και αν αυτή συμβαδίζει με τους στόχους του Μνημονίου; Γιατί και καλά και σώνει, επιμένουν να ακολουθήσει όλος ο πολιτικός κόσμος το πρόγραμμα της κυβέρνησης, το οποίο σίγουρα θα μας οδηγήσει στην πτώχευση το αργότερο, σε τρία χρόνια; Απορία δεύτερη.
Δεν ανησυχούν άραγε για το μέλλον της ευρωζώνης αν εμείς πτωχεύσουμε, ή ...το ευρώ δεν θα πάει μακριά και το ξέρουν; Απορία τρίτη.
Για το μόνο που δεν απορούμε πια, είναι γιατί συρόμαστε άρον-άρον στο Μεσοπρόθεσμο, χωρίς ανάσα. Αυτό το καταλάβαμε... 
 
Πηγή: infognomonpolitics

Διαβάστε και δείτε ποιόν άνθρωπο κακολογούσαν τα παπαγαλάκια και οι εφιάλτες που τον παρέδωσαν στους Τούρκους


Αμπντουλλάχ Οτζαλάν: Δεν πρόκειται να παραδοθούμε ακόμα και αν πεθάνουμε 5 εκατ. άνθρωποι
του Σάββα Καλεντερίδη
Ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης, στη συνάντηση που είχε με τους δικηγόρους του, προχθές Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011, αναφερόμενος στην απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να απαγορεύσει την αποφυλάκιση του εκλεγέντος ως ανεξάρτητου βουλευτή Χατίπ Ντίτσλε, και στην απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ανεξάρτητων βουλευτών να μην ορκιστούν και να απέχουν από τη βουλή, είπε ότι συμφωνεί με την απόφασή τους και ότι κατά την άποψή του η κυβέρνηση και το τουρκικό κράτος επιδιώκουν την πολιτική εκπόρνευση των Κούρδων, για να κάμψουν την πολιτική τους βούληση και να επιβάλλουν στη συνέχεια τα σχέδια που έχουν για το Κουρδιστάν και για τον κουρδικό λαό.

Επίσης, ο Οτζαλάν αναφέρθηκε και στο θέμα των συνομιλιών που είχε ο ίδιος με εκπροσώπους του  τουρκικού κράτους, καθώς και στα πρακτικά βήματα που θα πρέπει να γίνουν από την τουρκική πλευρά, για να προωθηθεί η πολιτική επίλυση του Κουρδικού.
Συγκεκριμένα ο Οτζαλάν είπε:


Πιο σημαντική η περίοδος που διερχόμαστε από εκείνη του 1920
“Αυτά που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα δεν σχετίζονται μόνο με τον Χατίπ Ντίτσλε, πρέπει να τα προσεγγίσουμε συνολικά. Με απασχόλησε πολύ αυτό το θέμα. Επίσης, μαθαίνω ότι θέλουν να ενημερωθούν τα άλλα κόμματα για τις συζητήσεις που κάνω με το κράτος. Οι συζητήσεις που γίνονται εδώ είναι σημαντικές. Έχουμε φθάσει σε κάποιο σημείο. Οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις έχουν ολοκληρωθεί. Δεν έχει μείνει πλέον κάποιο θέμα προς συζήτηση. Η επιτροπή που συζητούσε μαζί μου εκπροσωπούσε το κράτος. Από τούδε και στο εξής θα πρέπει να πάρει τις σχετικές αποφάσεις η κυβέρνηση. Γι’ αυτό είπα την προηγούμενη εβδομάδα, γι’ αυτό απηύθυνα έκκληση στη βουλή. Σε περίπτωση που κυβέρνηση και βουλή λάβουν ως βάση τη δημοκρατική λύση του Κουρδικού, θα περάσουμε επιτέλους σε μια φάση που θα πρέπει να γίνουν πρακτικά βήματα. Στις 15 Ιουνίου έκανα μια έκκληση. Μόλις συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα, αν και θα μπορούσε να ασχοληθεί με το θέμα και η παλιά κυβέρνηση, αφού το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο κράτος, που έχει συνέχεια.

Ο ρόλος του επαναστάτη λαού
Είπα ότι η βουλή δεν θα πρέπει να διακόψει τις εργασίες της για να ασχοληθεί με το θέμα, που είναι επείγον. Πρέπει να το αντιληφθούν όλοι ότι διερχόμαστε μια ιστορική περίοδο. Το 1920 η ιδρυτική βουλή της Τουρκίας δεν έκανε θερινές διακοπές των εργασιών της. Η περίοδος που διερχόμαστε τώρα είναι ακόμα πιο σοβαρή από το 1920.
Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς αν δεν γίνουν πρακτικά βήματα τι θα γίνει. Λέω λοιπόν ότι αν δεν γίνουν πρακτικά βήματα στην κατεύθυνση της δημοκρατικής συνταγματικής λύσης του Κουρδικού Ζητήματος θα ξεσπάσει κρίση. Τότε θα αποδειχτεί ότι οι συζητήσεις που έγιναν εδώ μεταξύ εμού και της αντιπροσωπείας ήταν μια κοροϊδία. Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα γίνει άλλη μια συνάντηση εδώ με την αντιπροσωπία αυτή. Εάν δηλώσουν ότι δεν είναι σε θέση να κάνουν/γίνουν πρακτικά βήματα, από κει και μετά το λόγο έχει ο πόλεμος του επαναστάτη λαού μας.
Σε περίπτωση, όμως, που με διαβεβαιώσουν ότι πλέον θα περάσουμε στη φάση των πρακτικών βημάτων, ότι θα γίνουν πρακτικά βήματα και ότι θα αρχίσει η διαδικασία επίλυσης του Κουρδικού, τότε κι εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, θα παίξω κι εγώ το ρόλο που μου αναλογεί. Τότε θα αρχίσει να προχωρά και να διευρύνεται η δημοκρατική λύση του Κουρδικού.

Το κρίσιμο σταυροδρόμι: Δημοκρατική συνταγματική λύση και πόλεμος του επαναστάτη λαού μας
Για τους παραπάνω λόγους λέω ότι έχουμε μπροστά μας δυο δρόμους. Δημοκρατική συνταγματική λύση και πόλεμος του επαναστάτη λαού μας.
Στην πρώτη επιλογή τη δημοκρατική συνταγματική λύση υπάρχει το εξής: Θα γίνουν πρακτικά βήματα στην κατεύθυνση της δημοκρατικής συνταγματικής λύσης. Η κυβέρνηση καθορίζει αυτά που μπορεί να κάνει σε επίπεδο αρχών-στόχων και περνάει στη φάση της εφαρμογής τους. .
Στη δεύτερη επιλογή, σε περίπτωση που δεν υιοθετηθεί η επιλογή της δημοκρατικής συνταγματικής λύσης, αρχίζει ο πόλεμος του επαναστάτη κουρδικού λαού. Τότε το κράτος δεν θα συλλάβει 3.000 άτομα, όπως έκανε τώρα, θα πρέπει να συλλάβει 300 χιλιάδες άτομα και δεν θα χάσουν τη ζωή τους 50 χιλιάδες άτομα, όπως έγινε μέχρι τώρα, αλλά 500 χιλιάδες άτομα. Το KCK (πολιτική πτέρυγα του ΡΚΚ, σ.τ.μ.) δηλώνει ότι είναι έτοιμο για κάθε περίπτωση, ότι μπορεί να ηγηθεί ενός λαϊκού πολέμου, ότι μπορούν να ανακηρύξουν τη δημοκρατική αυτονομία. Η δημοκρατική λύση έχει οκτώ πυλώνες. Η δημοκρατική αυτονομία είναι μόνο ο ένας από αυτούς. Αν δεν υιοθετήσουν τη δημοκρατική λύση, τότε μαζί με τη δημοκρατική αυτονομία θα περάσουν στη φάση της εφαρμογής και οι άλλοι εφτά πυλώνες.

Αυτό που έγινε εναντίον του Χατίπ Ντίτσλε είναι απόπειρα πολιτικής εκπόρνευσης των Κούρδων
Αυτό που έγινε εναντίον του Χατίπ Ντίτσλε είναι μια μεγάλη πολιτική σκευωρία. Αυτό έγινε με τον Χατίπ, που εξελέγη λαμβάνοντας τις ψήφους 80 χιλιάδων ανθρώπων, δεν έγινε μόνον εναντίον του ιδίου, αλλά εναντίον ολόκληρου του λαού του Ντιγιαρμπακίρ. Το Ντιαρμπακίρ είναι συμβολικό. Γι’ αυτό λέω ότι έγινε εναντίον όλων των Κούρδων. Έγινε εναντίον όλων των Κούρδων. Αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι η απαξίωση της πολιτικής βούλησης των Κούρδων, για την ακρίβεια επιχειρούν την πολιτική εκπόρνευση των κατοίκων του Ντιγιαρμπακίρ. Η εκπόρνευση μια γυναίκας είναι στην ουσία η ακύρωση της βούλησής της, η παράδοσή της, για να μπορούν να της επιβάλουν στη συνέχεια τα πιο ατιμωτικά πράγματα. Έτσι γίνεται και με την υπόθεση του Χατίπ. Επιχειρούν την πολιτική εκπόρνευση των Κούρδων για να μπορέσουν στη συνέχεια να τους επιβάλλουν τις λύσεις που έχουν κατά νου.

Και να μπούμε οι μισοί κάτω από τη γη δεν πρόκειται να αποδεχτούμε κάτι τέτοιο
Με την προσβολή αυτή που γίνεται στο πρόσωπο του Χατίπ θέλουν να πετύχουν την εκπόρνευση του κουρδικού λαού. Όταν επιβάλεις την εκπόρνευση σε μια κοινωνία, σε ένα λαό, μετά μπορείς να του επιβάλλεις ό,τι θέλεις. Όμως εγώ το ξέρω, ο λαός του Ντιγιαρμπακίρ έχει αρχές, είναι ευαίσθητος και παραμένει εξαιρετικά πιστός σε θέματα τιμής και παράδοσης. Ξέρει να προστατεύει την τιμή του. και ο Χατίπ είναι αξιότιμος πολιτικός, δεν πρόκειται να αποδεχτεί αυτή την προσβολή που του γίνεται, ούτε ο λαός του Ντιγιαρμπακίρ πρόκειται να αποδεχτεί τέτοια ατίμωση. Ακόμα και στην περίπτωση που χρειαστεί να μπει το μισό Ντιγιαρμπακίρ κάτω από το χώμα, αυτή την πολιτική εκπόρνευση που επιχειρείται να του επιβληθεί, δεν πρόκειται να την αποδεχτεί. Ο κουρδικός λαός δεν πρόκειται να δεχτεί κάτι τέτοιο. Αυτό είναι μια σκοτεινή σκευωρία που σχεδιάστηκε μέσα στο ίδιο το ΑΚΡ. Το γνωρίζω. Ο στόχος τους είναι να κάμψουν την πολιτική βούληση των Κούρδων. Μέσα στο ΑΚΡ υπάρχουν Κούρδοι. Ο πρωθυπουργός τους επιβάλλει ό,τι θέλει σε σχέση με το Κουρδικό. Αυτό είναι δικαίωμά του. Αυτό θέλει να πετύχει και με τους υπόλοιπους Κούρδους. Όμως οι ελεύθεροι Κούρδοι, οι Κούρδοι που παραμένουμε πιστοί στον εθνικοαπελευθερωτικό μας αγώνα, δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την κάμψη της πολιτικής μας βούλησης που επιχειρείται μέσω αυτής της πολιτικής εκπόρνευσης. Ακόμα κι αν χρειαστεί να πεθάνουμε 5 εκατομμύρια Κούρδοι, δεν πρόκειται να παραδοθούμε μ’ αυτόν τον τρόπο.

Σέβομαι την απόφαση του BDP-Δημοκρατικού μπλοκ
Το BDP-Δημοκρατικού μπλοκ ανακοίνωσε την απόφασή του να μην πάει στη βουλή. Σέβομαι την απόφασή τους. Δεν υπάρχει λόγος να πάνε στη βουλή. Μπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα τους παραμένοντας με το λαό που τους εξέλεξε. Η απόφασή τους είναι δίκαιη, έντιμη, δημοκρατική, νόμιμη. Αν πράγματι τους θέλουν στη βουλή, ας κάνουν πρακτικά βήματα προς την κατεύθυνση της δημοκρατικής συνταγματικής λύσης. Μπορούν να κοινοποιήσουν στην κυβέρνηση κάτω από ποιες αρχές και όρους θα μπορούσαν να επιστρέψουν στη βουλή. Λένε ότι αρκεί να δώσει το λόγο της η κυβέρνηση. Όχι, δεν αρκεί. Από τούδε και στο εξής ό,τι γίνεται, θα πρέπει να συνοδεύεται με πρακτικά βήματα.

Θα πρέπει άμεσα να σταματήσουν οι δίκες εναντίον του KCK
Γι’ αυτό λέω ότι δεν θα έφθανε μια δήλωση του πρωθυπουργού ή κάποιου υπευθύνου ότι θα γίνουν βήματα για την λύση. Θα πρέπει να εφαρμοστούν όσα συζητήσαμε με την επιτροπή που ήλθε τόσες φορές εδώ. Μια από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες είναι να σταματήσουν άμεσα οι δίκες που γίνονται εναντίον μελών του KCK. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν θέλει και πολύ τη λύση. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει μετά, τι θα ακολουθήσει. Το κράτος μπορεί να κάνει κάτι από μόνο του; Ναι, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να κάνει και το κράτος. Θα γινόταν μια Επιτροπή Ανταλλαγής Απόψεων, επίσης μια Επιτροπή Τεκμηρίωσης των Εγκλημάτων. Περιμένω να γίνουν κάποια βήματα πριν τις 15 Ιουλίου, που θα γίνει η επόμενη συνάντηση με την επιτροπή. Και θα πράξω αναλόγως.

Αν δεν γίνουν πρακτικά βήματα, ο ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών μπορεί να μην πάει στη βουλή
Αν δεν αρχίσει να εφαρμόζεται σε πρακτικό επίπεδο η δημοκρατική λύση ο κοινοβουλευτική ομάδα του BDP-μπλοκ μπορεί να μην πάει στη βουλή. Όλοι μπορούν να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες και να βρεθούν μέσα στο λαό που τους εξέλεξε. Να κάνουν τη δημοκρατική τους πολιτική μέσα στο λαό. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, να φροντίσουν για την αυτοάμυνα και την υπεράσπισή τους. Μπορούν να αρχίσουν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα υπεράσπισης και αυτοάμυνας από τώρα, οι βουλευτές του BDP-μπλοκ, οι δήμαρχοι και τα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα μέλη των μαζικών οργανώσεων. Η κάθε γειτονιά θα πρέπει να οργανωθεί από τώρα. Το ίδιο και τα χωριά.

Απευθύνω έκκληση στον Ερντογάν: Σας έχουν στήσει παγίδα
Όπως προανέφερα, αν δεν αρχίσει να εφαρμόζεται πρακτικά η λύση, μπορεί να αρχίσει ο επαναστατικός πόλεμος του λαού. Οι αρχές του επαναστατικού πολέμου του λαού είναι γνωστές. Το KCK διατείνεται ότι μπορεί να ηγηθεί ενός τέτοιου πολέμου. Αν ξεσπάσει ένας τέτοιος πόλεμος, τότε θα δημιουργηθεί ένα χαοτικό περιβάλλον.
Το ΑΚΡ δεν βλέπει με καλό μάτι τη λύση. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους νόμους για να εξουδετερώσει πολιτικά τους Κούρδους. Αυτό είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Απευθύνω έκκληση προς τον πρωθυπουργό: Αξιότιμε κ. Ερντογάν, η κατάστασή σας σήμερα, μοιάζει με την κατάσταση του Σαντάμ Χουσεΐν όταν επιτέθηκε στο Κουβέιτ. Όπως οι ΗΠΑ ή για την ακρίβεια η Αγγλία έπεισαν τον Σαντάμ να επιτεθεί πρώτα εναντίον του Ιράν και μετά εναντίον του Κουβέιτ, έτσι τώρα και εσάς σας στρέφει εναντίον της Λιβύης και της Συρίας. Σας στρέφει εναντίον των Κούρδων. Και ο Σαντάμ τότε κινήθηκε και πολέμησε εναντίον των δικών του Κούρδων.  Και τώρα εσείς, έχοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ, πολεμάτε εναντίον των δικών σας Κούρδων. Αυτό στην πραγματικότητα είναι μια μεγάλη παγίδα. Μια παγίδα που στήθηκε και εναντίον σας. Πρέπει να το αντιληφθείτε. Σας έριξαν σε μια παγίδα, όπως έριξαν στην παγίδα και τον Σαντάμ. Σας απευθύνω δημόσια έκκληση. Αυτό είναι ταυτόχρονα μια ανοικτή επιστολή προς εσάς. Μην παίζετε το παιχνίδι τους, μην πέφτετε σ’ αυτήν την παγίδα, σταματήστε αυτά που κάνετε. Αρχίστε άμεσα τις διεργασίες για τη δημοκρατική συνταγματική λύση. Αυτός είναι ο μόνος σωστός δρόμος.

Πηγή: infognomonpolitics

Μ. Ιγνατίου: Τώρα αρχίζει ο πόλεμος...


Ο έγκριτος δημοσιογράφος και ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον κ. Μιχάλης Ιγνατίου με επιστολή του σχολιάζει δημοσίευμα της εφημερίδας ...
"Πρώτο Θέμα" της Κυριακής, στο οποίο δημοσιεύθηκαν απόρρητα έγγραφα, που το δημοφιλές έντυπο εξασφάλισε από τον ιστότοπο Wikileaks. Στα άκρως ενδιαφέροντα τηλεγραφήματα φαίνεται καθαρά η προσπάθεια κάποιων ατόμων και κέντρων να "φιμώσουν" τον έγκριτο δημοσιογράφο.

Σας παραθέτουμε την επιστολή του κ. Ιγνατίου που μιλάει για όλους και για όλα:

Από ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
Ομολογώ ότι τα αμερικανικά τηλεγραφήματα που εξασφάλισε από τον ιστότοπο Wikileaks και αποκάλυψε η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ την περασμένη Κυριακή, με προσγείωσαν ανώμαλα. Οι αναφορές του Αμερικανού πρέσβη Ρόναλντ Σλίκερ για τον τρόπο που ασκώ το δημοσιογραφικό επάγγελμα δεν με ξένισαν, διότι λίγο-πολύ οι διπλωμάτες του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ έχουν εκφράσει παράπονα και έχουν ασκήσει κριτική για τα κείμενα και τις ανταποκρίσεις μου, ενώ ένας από τους περίεργους της πρεσβείας είχε στείλει επιστολή καταγγελίας στον τότε διευθυντή του Έθνους Γιώργο Χαρβαλιά, ο οποίος και τον έβαλε στη θέση του.

Ομως, δεν τέθηκε ποτέ σ' αυτές τις συζητήσεις θέμα απόσυρσης της διαπίστευσής μου στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ και της δημοσιογραφικής μου κάρτας, κάτι που θα ακύρωνε την παρουσία μου στην Ουάσιγκτον, καθώς οι ανταποκριτές δεν μπορούν να εργαστούν χωρίς την προηγούμενη έγκριση της αμερικανικής κυβέρνησης. Το μεγαλύτερο όπλο έναντίον των ξένων δημοσιογράφων είναι η ακύρωση της διαπίστευσης. Η εισήγηση του Αμερικανού πρέσβη "να με περιορίσουν γρήγορα" αποκόπτοντας τις δημοσιογραφικές μου επαφές με την αμερικανική κυβέρνηση, ήταν ένα σοκ για μένα, καθώς συνειδητοποίησα ότι είχε τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο που είχα πληροφορηθεί πως πρότειναν στην αμερικανική πρεσβεία Ελληνοκύπριοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και καθηγητές.

Εδώ και καιρό αναζητώ αμερικανικά έγγραφα που με αφορούν, όχι από μαζοχισμό, αλλά επειδή πιστεύω πως η γνώμη των διπλωματών για τους δημοσιογράφους προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον. Ενημερώθηκα, λοιπόν, για τον καυγά του πρώην πρέσβη στην Κύπρο Μάικλ Κλόσσον με τον μακαρίτη ειδικό συντονιστή Τόμας Γουέστον για την αφεντιά μου. Ο πρώτος απαιτούσε να τερματιστεί η ενημέρωση και ο δεύτερος απαντούσε πως παρά την κριτική μου εναντίον των ΗΠΑ "δρα ως δημοσιογράφος και παρουσιάζει και τις θέσεις μας"...

Ενημερώθηκα για την παρεξήγηση μεταξύ του πρώην πρέσβη στην Αθήνα Τομ Μίλλερ πάλι με τον κ. Γουέστον, επειδή ο τελευταίος μου παραχώρησε συνέντευξη για το "Εθνος" χωρίς να τον ρωτήσει. Ενημερώθηκα για τις αναφορές της πρεσβείας που αφορούσαν τις δήθεν "αντιαμερικανικές ανταποκρίσεις" μου στο Μέγκα την περίοδο του πολέμου στο Ιράκ, ενημερώθηκα για το "στόλισμα" που μου επεφύλαξαν οι πρώην πρέσβεις Τσαρλς Ρις και ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ. Ο δεύτερος, ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί ομιλεί για την "άδολη αγάπη" που τρέφει για την Ελλάδα, έκανε ευτυχώς δεύτερες σκέψεις όταν τέθηκε στο τραπέζι να με κατηγορήσουν για κλοπή απόρρητου εγγράφου με αφορμή την δημοσίευση στο Εθνος του τηλεγραφήματος της Αμερικανίδας πρέσβειρας στα Σκόπια.

Στα έγγραφα υπάρχουν και μερικές θετικές αναφορές. Με ...υμνούν π.χ. στις αρχές του Οκτωβρίου του 2009, όταν με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου για τα Ιμια δήλωσα δημόσια ότι μόνο η Αμερική δίνει το δικαίωμα, ακόμα και σε ξένους υπηκόους όπως εγώ, να αναζητούν την αλήθεια στα αρχεία τους. Σε άλλο τηλεγράφημα τους προκαλεί ...θετική εντύπωση επειδή σε ένα από τα άρθρα μου στην διάρκεια του πολέμου στα Βαλκάνια, έκανα κριτική στον Μιλόσεβιτς...

Δεν θα το πιστέψετε, αλλά δεν κακίζω τους Αμερικανούς για την πρόταση να μου κόψουν την πρόσβαση στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, (πρόταση) που τελικά δεν υλοποιήθηκε, ούτε για την κλοπή των κωδικών του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου, ούτε για την ταλαιπωρία με την Εφορία, ούτε για πολλά άλλα πάθη μου. Αυτοί που φταίνε είναι όσοι στην Κύπρο και στην Ελλάδα ζήτησαν επιτακτικά να ακυρωθεί η διαπιστευσή μου και η δημοσιογραφική μου κάρτα. Με αυτούς τώρα αρχίζει ο πόλεμος. Και δεν είναι προειδοποίηση, είναι ανακοίνωση...
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=23504&categories_id=69

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Για να "ξεφορτώσουν" οι ξένες τράπεζες σκλαβώνουν τη χώρα...



Εκτύπωση E-mail



H μεγαλύτερη σύγχρονη κομπίνα στην ιστορία του τραπεζικού συστήματος, το «ξεφόρτωμα» των ελληνικών ομολόγων από τα θησαυροφυλάκια των ιδιωτικών τραπεζών προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δηλαδή από τους άπληστους ιδιώτες επενδυτές, στην «πλάτη» των πολιτών των ευρωπαϊκών και άλλων χωρών, μπαίνει στην ημιτελική της φάση: Περίπου 120 δισ. ευρώ θα επαναδανειστούν στην Ελλάδα με αντάλλαγμα … την ίδια την Ελλάδα, ίσα-ίσα για να ολοκληρωθεί αυτό που ξεκίνησε πέρσι το Μάϊο: Το τραπεζικό «ξεφόρτωμα». Πέρσι το ελληνικό χρέος ήταν 300 δισ. ευρώ. Μας δάνεισαν 110 και τώρα μας δανείζουν επιπλέον 120. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα 80 δισ. που έχουν επενδύσει οι εγχώριες τράπεζες και καυρίως τα ταμεία ξεπερνάμε ελαφρά τον μαγικό αριθμό των 300 δισ. ευρώ! Τόσο απλά.
Μόνο που το «ξεφόρτωμα» τελειώνει στα τέλη του 2013 και τότε η Ελλάδα θα πρέπει κανονικά να βγει στις αγορές να … δανειστεί!
Υπάρχει κανένας στο υπουργείο Οικονομικών ή σε ολόκληρο το Εurogroup που να πιστεύει στα σοβαρά ότι στα τέλη του 2013, όταν οι τράπεζες θα έχουν «ξεφορτώσει» και τα υπόλοιπα ελληνικά ομόλογα, ότι θα υπάρχει έστω και ένα πιστωτικό ίδρυμα που θα δανείσει την Ελλάδα της οποίας πλέον το χρέος θα έχει ξεπεράσει τα 400 δισ. ευρώ και θα κοντεύει το 200% του ΑΕΠ το οποίο κατρακυλά με ρυθμό -5% σε ετήσια βάση την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές;
Αν υπάρχει έστω και ένας, θα πρέπει να μάθουμε την ύπαρξή του, αλλά πάνω απ’όλα θα πρέπει να μας τεκμηριώσει την θέση του με επιχειρήματα. Διότι θέσεις όπως αυτές που εξέφρασε πριν λίγο ο Σ.Κ.Γιούνγκερ, ότι «Αν η Ελλάδα ακολουθήσει πιστά το Μεσοπρόθεσμο το χρέος της θα καταστεί βιώσιμο» μόνο ως κοροϊδία ακούγονται.
Και αν γυρίσουμε στην εποχή των σπηλαίων, θα γίνουμε αυτάρκεις σε ενέργεια. Είναι αυτό λύση;
Ερχόμενοι στα αυστηρά καθ’ημάς, έχουμε έναν ολόκληρο πόλεμο και μια, μυθιστορηματικών διαστάσεων, υπόθεση που λέγεται «Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα». Το οποίο υποτίθεται ότι αν ψηφιστεί θα μας σώσει από την πτώχευση. Λάθος. Αν ΔΕΝ ψηφιστεί υπάρχουν κάποιες ελπίδες να γλυτώσουμε την πτώχευση με εθελοντικό «κούρεμα» του χρέους.
Αν τώρα, έστω και στην εσχάτη στιγμή, δεν δεχθούμε άλλα δανεικά και καλέσουμε τους δανειστές-επενδυτές να κάνουν αυτό που προσπαθούν να αποφύγουν τώρα: Να μην «ξεφορτώσουν» τα ελληνικά ομόλογα στις πλάτες των Ευρωπαίων ή και των Αμερικανών φορολογουμένων μέσω της ΕΚΤ και το ΔΝΤ και να επαναδιαπραγματευθούν μία συνολική λύση επιμήκυνσης της αποπληρωμής του εναπομείναντος μετά το «κούρεμα» του χρέους.
Θα πει κάποιος «Μα, αυτό συνεπάγεται επίσημα πτώχευση, έστω ελεγχόμενη». Ε, και; Ο τίτλος μας μάρανε; Ή θα στεναχωρηθούμε επειδή κάποιοι θα χάσουν τα ασφάλιστρα προς όφελος εκείνων που έχουν ποντάρει στη  χρεοκοπία της χώρας; Η χώρα είτε το θέλουμε, είτε όχι, έχει πτωχεύσει, την πτώχευσαν οικονομικά τον χειμώνα του 2010.
Η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα τον Οκτώβριο του 2009 δανειζόταν περίπου με το ίδιο επιτόκιο με αυτό που δανειζόταν και η Γερμανία, με spread στις 140 μονάδες. Πως έφτασε στις 1500 δεν είναι του παρόνοτυς να αναλυθεί, αλλά η κούρσα ξεκίνησε μήνες αργότερα και για την υπόθεση αυτή θα πούμε πολλά μελλοντικά. Άλλο να πτωχεύσουμε κατόπιν συμφωνίας ελεγχόμενα, άλλο ανεξέλεγκτα όταν θα μας έχουν «στραγγίξει» στ ατέλη του 2013.
Αν ψηφιστεί τώρα το Μεσοπρόθεσμο, απλά το «κανόνι» μεταφέρεται για τα τέλη του 2013. Αν πούμε «Στοπ, δεν παίρνουμε άλλα δανεικά, ελάτε να συζητήσουμε για το χρέος, τι θα κοπεί και τι θα επιμηκυνθεί» έχουμε μια ελπίδα γιατί τώρα μας έχουν ακόμα ανάγκη.
Λιγότερη ανάγκη από αυτή που μας είχαν την άνοιξη του 2010, όταν ήταν οι τράπεζές τους φορτωμένες με 300 δισ. ελληνικού χρέους και ήταν απόλυτα ευάλωτες σε «φιλικές προειδοποιήσεις» του τύπου «ή “κουρεύουμε” ή πτωχεύουμε» και δεν είχαν αρχίσει ακόμα τα τρελά στοιχήματα στα CDS. Αυτό λένε ακόμα και οι σοβαροί του συστήματος, όπως ο Γκίκας Χαρδούβελης. Αλλά ακόμα και τώρα θα μπορούσαμε να πούμε «Στοπ στα υπόλοιπα των 110 δισ.».
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ, ότι θα τεθεί ακόμα και θέμα παραμονής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες τέτοιες ανοησίες. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν άνετα και στα τέλη του 2013.  Τώρα που τώρα που χρωστάμε σε ιδιώτες τα πολλά λεφτά έχουμε ένα εργαλείο, ένα μοχλό να παλέψουμε ακόμα. Τότε κανείς δεν θα μας δώσει σημασία.
Όσο για το περίφημο Μεσοπρόθεσμο, αυτό μόνο σαδιστές και τύρανοι θα μπορούσαν να το εμπνευστούν. Δεν είναι τόσο το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Εν πάση περιπτώσει για την καταστροφή που συμβαίνει σήμερα έχει τεράστια ευθύνη το συνδικαλιστικό κίνημα που εξετράπη των στόχων του και κατάντησε καθεστώς. Η ΔΕΗ ανήκει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό όχι μόνο στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και το ίδιο ισχύει για όλες τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημοσίου. Είναι επώδυνο να πουληθούν έναντι «πινακίου φακής».
Το ξεπούλημα είναι ξεπούλημα και κανένας νόμος δεν σώζει ούτε τον Ε.Βενιζέλο, ούτε αυτούς που θα το υπογράψουν. Βέβαια μέσα από την στάχτη των ξεπουλημένων ΔΕΚΟ θα γεννηθεί η ελπίδα των υπεραξιών και της προοπτικής των επενδύσεων, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.
Αυτό που είναι της παρούσης και πρέπει «εδώ και τώρα» η κυβέρνηση να απαντήσει, είναι με ποιο τρόπο η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου θα φέρει μεσο-μακροπρόθεσμη πολιτική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Η οικονομία εκτός από κλίμα είναι και απλή αριθμητική: «Στραγγίζουν» και την τελευταία ικμάδα της ελληνικής οικονομίας με μία φορολογική πολιτική που κάνει τους φόρους των σουλτάνων να φαίνονται ως «φιλική εισφορά» στο οθωμανικό κράτος. Στα τέλη του 2013 θα χρωστάμε ναι ή όχι 400 δισ. ευρώ; Η ανάπτυξη είναι δυνατόν να προέλθει με τέτοια καταστροφή των δομικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας; Πως θα γυρίσει σε δύο χρόνια θετικό το ποσοστό του ΑΕΠ, όταν υπάρχει η μεγαλύτερη από-επένδυση της ιστορίας, η κατανάλωση έχει καταρρεύσει και θα εξαφανιστεί σχεδόν τελείως τα επόμενα δύο χρόνια, πράγματα που σημαίνουν ότι φορολογικά έσοδα «καπούτ»;
Εύλογα διερωτάται κάποιος: «Και τότε γιατί να παίρνουν αυτά τα μέτρα»; Μα, για να δώσουν το κατάλληλο άλλοθι στους λαούς τους το «φόρτωμα» που υφίσταται με τα ομολόγα των ιδιωτών η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Κάτι πρέπει να δείξουν και αυτοί ότι κάνουν. Και κατά δεύτερο να φάνε όλο το λίπος της φοροδιαφυγής που απομένει – όσο απομένει – στη χώρα.
Εδώ πρόκειται περί καλοστημένης και επιστημονικής κομπίνας. Με μπροστάρηδες στην Ελλάδα την πολιτική και οικονομική ελίτ που ευθύνονται 100% για την κατάντια της χώρας. Η έλευση του μεσαιωνικού «λευκού ιππότη» που θα οδηγήσει τη χώρα και πάλι μπροστά μπορεί να ακούγεται – και είναι – παραμύθι, αλλά τείνει να καταστεί και εθνική ανάγκη.
Η χώρα χρειάζεται έναν Ελευθέριο Βενιζέλο ή έναν Κωνσταντίνο Καραμανλή της πρώτης οκταετίας. Ηγέτες που από «το πουθενά» μακριά από «τζάκια» και κοινωνικές ψευδο-ελίτ, θα έρθουν και θα τραβήξουν τη χώρα από την άβυσσο που βυθίζεται… 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δώστε πολύ μεγάλη προσοχή στο παρακάτω άρθρο: ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ Οι εκβιασμοί δεν μετρούν στους λαούς


Του Μιχάλη Ιγνατίου
Το αίτημα των Ευρωπαίων για να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας από την ελληνική Βουλή πριν αποφασιστεί η εκταμίευση της πέμπτης δόσης, είναι ένας άνευ προηγουμένου εκβιασμός μίας χώρας που οικονομικά έχει γονατίσει στα τέσσερα και δέχεται προσβολές την μία μετά την άλλη. Ένα παρόμοιο εξίσου απαράδεκτο εκβιασμό έζησαν οι Ελληνοκύπριοι το 2004, όταν οι Ευρωπαίοι «σύμμαχοι» εξυπηρετώντας την αδίστακτη κυβέρνηση Μπους-Τσέινι και την Τουρκία, απαιτούσαν να ψηφιστεί το φιλοτουρκικό και ρατσιστικό σχέδιο Ανάν πριν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαφορετικά, όπως κόμπαζαν οι πάντες τότε, «θα έπεφταν κεραμίδια στα κεφάλια» των Ελληνοκυπρίων. Δεν έπεσαν ποτέ...


Ο εκβιασμός των Ευρωπαίων, τον οποίο περιέργως ΔΕΝ μοιράζονται οι Αμερικανοί, υποστηρίζεται από τους ίδιους ανθρώπους στην Ελλάδα (δημοσιογράφους, καθηγητές, οικονομικούς παράγοντες κ.λπ.), οι οποίοι είχαν συνταχθεί το 2004 εναντίον του κυπριακού λαού: όπως και στο κυπριακό δημοψήφισμα, έτσι και τώρα παρουσιάζουν και προβάλλουν το σενάριο της απόλυτης καταστροφής εάν οι Έλληνες βουλευτές δεν υποστηρίξουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Οι εκβιασμοί δεν μετρούν στους λαούς και η θέση αυτή αποδεικνύεται και από την πρόσφατη ιστορία. Έχει αποδειχθεί ότι είναι οι πολιτικοί αυτοί στο πλαίσιο δήθεν της λογικής- που γίνονται αντικείμενο εκβιασμού και μπορώ να σας δώσω πολλά παραδείγματα τέτοιων πολιτικών οι οποίοι υπό εκβιασμό άλλαξαν γνώμη, θέσεις και ιδανικά.

Μία χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή ενός πολιτικού παράγοντα, ο οποίος από σκληρός αριστερός έγινε υποχείριο των δυνάμεων που επιχείρησαν την τουρκοποίηση της Κύπρου μέσω του σχεδίου Ανάν. Όλοι συμφωνούμε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να πτωχεύσει. Βρίσκεται πραγματικά στο παρά πέντε της καταστροφής, όχι επειδή δεν θα λάβει την επόμενη δόση από τους δανειστές της. Βρίσκεται λίγο πριν την πτώση στον γκρεμό επειδή οι προηγούμενες κυβερνήσεις -αλλά κυρίως η σημερινή- έκαναν τραγικά λάθη, επειδή μερικοί πολιτικοί έκλεψαν και έκλεψαν πολλά εκατομμύρια, επειδή έκαναν πελάτες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και τους ανάγκασαν να προσκυνούν τον κάθε πολιτικάντη που υποσχόταν εργασία στα παιδιά τους. Η Ελλάδα κινδυνεύει επειδή πάνω απ’ όλα οι πολιτικοί και όσοι ασχολήθηκαν με τα οικονομικά του κράτους αποδείχθηκαν μικροί και ανίκανοι.

Το Μάιο του 2010 ο σημερινός πρωθυπουργός οδήγησε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χωρίς καν να εξετάσει άλλες λύσεις που του προτάθηκαν. Την οδήγησε χωρίς πρόγραμμα, χωρίς κανένα σχεδιασμό, και υποσχόταν μάλιστα ότι το λιμάνι του ΔΝΤ θα ήταν ...απάνεμο. Δεν ήταν.

Ο κ. Παπανδρέου και το οικονομικό επιτελείο που επέλεξε ο ίδιος για να υλοποιήσει τις εντολές των δανειστών, απέτυχαν και στα πιο απλά -την περικοπή των δαπανών όπου δεν χρειάζεσαι νομπελίστες οικονομικών για να την επιτύχεις. Απέτυχαν στα πιο εύκολα την πάταξη της φοροδιαφυγής- με αποτέλεσμα να χάσει η Ελλάδα σημαντικό χρόνο. Γενικά, δεν έχουν να επιδείξουν κανένα απολύτως έργο για την οικονομία τους τελευταίους 13 μήνες. Αύξησαν το χρέος, πόνεσαν τον λαό που τους έδωσε βοήθεια για να επιτύχουν, δεν εκμεταλλεύθηκαν την ανοχή που έδειξε πιστεύοντας τις υποσχέσεις τους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε μία γενναία κίνηση την προπερασμένη εβδομάδα προσφέροντας την παραίτησή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την πήρε πίσω βέβαια, σκεπτόμενος τα στενά προσωπικά πολιτικά του συμφέροντα. Διότι αν σκεφτόταν τα συμφέροντα της Ελλάδας έπρεπε να επιμείνει...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το έγγραφο που δημοσίευσε την Πέμπτη η αθηναϊκή εφημερίδα «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί συνωμοτούσαν εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας στοχεύοντας στην αναστολή του δικαιώματος ψήφου της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (Άρθρο 7 της Συνθήκης της Νίκαιας) δικαίωσε όσους υποστηρίζαμε πως Ουάσιγκτον, Λονδίνο και Βρυξέλλες είχαν αποφασίσει τότε να τιμωρήσουν τον περήφανο κυπριακό λαό. Η μελέτη του τηλεγραφήματος προκάλεσε οργή. Σε ένα σημείο αναφέρεται στη γνωστή επιστολή του προέδρου του ΔΗΣΥ προς τον κ. Πατ Κοξ με την οποία άφηνε υπονοούμενα για παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών από τον τότε πρόεδρο Τάσο Παπαδόπουλο. Ο κ. Αναστασιάδης, που έσφαλε στέλλοντας εκείνη την επιστολή, πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να διαβεβαιώσει με αποδείξεις τον κυπριακό λαό ότι δεν ήταν μέρος της απαράδεκτης συνωμοσίας. Έχει υποχρέωση να το πράξει διότι ανάμεσα στις προθέσεις του είναι και να ηγηθεί του λαού υποβάλλοντας υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Συνιστώ σε όλους και όλες να μελετήσουν τα έγγραφα του ιστοτόπου Wikileaks για την Κύπρο, όχι για να οργιστούν, αλλά για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις νέες πιέσεις που θα ασκηθούν στο λαό ώστε να υπερψηφιστεί το νέο σχέδιο που θα επιβάλει στους ηγέτες ο σημερινός άβουλος γενικός γραμματέας σε συνεργασία με τους Βρετανούς και τις λοιπές αντικυπριακές δυνάμεις...
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 26/06/2011

Το ρωμέικο στίγμα στην Πόλη


της Ελίνας Γαληνού
Εικόνες ανεξίτηλες στη μνήμη, εικόνες που το μάτι δεν χόρταινε σε μια επίσκεψη στην Πόλη, ήταν πάντα συνυφασμένες με το δομημένο περιβάλλον της. Κτίσματα σαν τη Σχολή της Χάλκης, το Ζωγράφειο Λύκειο, τον Ελληνικό Φιλολογικό Σύλλογο, την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, τα ανάκτορα του Γιλντίζ, μένουν αξέχαστα στον επισκέπτη για την καλαισθησία, την κομψότητα και την αρμονία τους. Είναι σαφές ότι τα κτίσματα αυτά συνέβαλαν καθοριστικά στον εξευρωπαισμό της οικοδομικής δραστηριότητας της Κωνσταντινούπολης, κατά την περίοδο του εκδυτικισμού της, από τα μέσα του 19ου αιώνα έως τον 20ο.

Κατά τον 19ο αιώνα όταν η Κωνσταντινούπολη αναζητούσε να αποκτήσει ευρωπαικό αέρα, επεδίωξε να αλλάξει και την όψη της. Καθώς οι προσανατολισμοί της εποχής, επικεντρώνονταν στον νεοκλασσικισμό, τον ιστορισμό, τον εκλεκτικισμό, την άρ νουβό και την άρ ντεκό, οι Ρωμιοί της Πόλης άσκησαν εξαιρετική επιρροή. Περιδιαβάζοντας τα έργα τους στην Μεγάλη Οδό του Πέρα, γνωστή σήμερα ως Ιστικλάλ καντεζί, στο λαικό Ταρλαμπάζι, στο εμπορικό Εμινονού και Γαλατά ή στις γραφικές ακτές του Βοσπόρου και τα πανέμορφα Πριγκιπόνησα, διακρίνουμε τα ονόματα των δημιουργών, όλα ελληνικά. Βασίλης Κουρεμένος, Λύσανδρος Καυταντζόγλου, Βασιλάκης Ιωαννίδης, Κωνσταντίνος Κυριακίδης, Περικλής Φωτιάδης είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές της ελληνορθόδοξης κοινότητας που δεν παραλείπει ποτέ να αφήσει το αποτύπωμά της απ΄όποια γή της οικουμένης περάσει. Οι ρωμιοί αρχιτέκτονες όμως, αποτέλεσαν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του αρχιτεκτονικού τοπίου της Πόλης. Εισήγαγαν νέους αρχιτεκτονικούς τύπους κτιρίων και μορφολογικά πρότυπα, προσδίδοντας τα χαρακτηριστικά του νεοκλασσικού και ευρωπαικού προσανατολισμού. Η βούληση της ρωμαίικης κοινότητας να συνεχίσει την παρουσία της μέσα από τη δράση της στις τέχνες, τα γράμματα, το εμπόριο και την οικονομία, καθρεφτίζεται έντονη στην διαμόρφωση του αστικού τοπίου, ενώ τα ονόματά της διακρίνονται στις γωνίες των κτιρίων μεταξύ ισογείου και πρώτου ορόφου συνήθως. Γενικά, οι μεταρρυθμίσεις στους τομείς της διοίκησης, της δικαιοσύνης, της παιδείας και της οικονομίας, βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό σε μη μουσουλμανικές εθνότητες εκείνη την εποχή, πράγμα που διευκόλυνε πολύ τον εκσυγχρονισμό της Πόλης. Καθώς οι Ευρωπαίοι αναζητούσαν να βρίσκουν στην Πόλη κτίσματα ανάλογα με της Ευρώπης, οι Ελληνες που γνώριζαν ταυτόχρονα και ξένες γλώσσες, υπήρξαν πολύτιμοι για την συμβολή τους στην δυτικοποίηση της οθωμανικής πρωτεύουσας. Αξιοποιώντας κάποια προνόμια που τους είχαν παραχωρηθεί από το οθωμανικό κράτος τότε, αποδείχτηκαν πολύ χρήσιμοι με τις ικανότητές τους.
Η ιδέα ν΄αναδειχτούν οι τομείς εκείνοι στους οποίους οι Ρωμιοί της Πόλης διέπρεψαν, ξεκίνησε από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ζωγραφείου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Istanbul 2010 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η έκθεση που διοργανώθηκε, συγκέντρωσε φωτογραφικό υλικό, κάρτ ποστάλ, πρωτότυπα σχέδια, φωτογραφίες και βιογραφικά των δημιουργών. Τον περασμένο Νοέμβριο στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών Μιμάρ Σινάν, το ευρύ κοινό την είδε για πρώτη φορά, ενώ τον Απρίλιο του 2011, ξεκίνησε την περιοδεία της εκτός Τουρκίας, με πρώτο σταθμό στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι τις 30/5 που παρουσιάστηκε στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, εκτιμάται ότι την είχαν επισκεφτεί περί τα 7500 άτομα σε Ελλάδα και Τουρκία. Θα παραμείνει ως τις 10 Ιουλίου, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει και να θυμηθεί ότι οι 57 δημιουργοί 104 γνωστών κτιρίων που ίσως κάποτε θαύμασε στην Πόλη, προέρχονται από τους Ρωμιούς της. Και αξίζει να αναφέρουμε ότι στην προσπάθεια που κάνει η σημερινή Τουρκία να λάβει όψη και χαρακτηριστικά δυτικού κράτους, η ρωμαίικη κοινότητα θα μπορούσε να αποδειχτεί και πάλι πολύτιμη. Η αλήθεια βέβαια είναι πως οι Ρωμιοί της Πόλης σήμερα έχουν απελπιστικά συρρικνωθεί κυρίως μετά τις μαζικές απελάσεις του 1955 και του 1964, αλλά όπως εξηγούν οι ίδιοι, επιθυμούν να συμβάλουν στον διάλογο για την προσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας. Δράσεις όπως η διοργάνωση αυτής της έκθεσης, στην οποία συνέδραμαν με κέφι Ελληνες και Τούρκοι, ίσως υπόσχεται κάτι θετικό για το μέλλον. Στις 25/6, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τίμησε με την παρουσία του την έκθεση σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, τονίζοντας ότι "τέτοια γεγονότα, αναπτερώνουν τις ελπίδες για την πολιτισμική προσέγγιση των δύο λαών, δεδομένου ότι ο πολιτισμός είναι πανανθρώπινο αγαθό." 
 
Πηγή: infognomonpolitics

Κι οι περισπούδαστοι πισωπατήσαν. Στης ντροπής τα έδρανα καθίσαν... Ηγέτες προδότες!


Δάσκαλε τώρα τι γίνεται με το τάβλι;


Στη Νομική του Αριστοτελείου ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν μας δίδασκε Συνταγματικό το 1985 – 86 σε κατάμεστα Αμφιθέατρα μου έλεγε...
ότι αν δεν ξέρεις μπάλα και τάβλι δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ Συνταγματικό Δίκαιο.
Τι εννοείς Δάσκαλε τον ρώταγα στο Γραφείο του? Για παράδειγμα, έλεγε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι σαν τον Διαιτητή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Είναι σαν τον Τερματοφύλακα όταν παίζουν τα παιδιά μονότερμα, που παίζει και αυτός και πρέπει να πέφτει το ίδιο αντικειμενικά όταν σουτάρει και η μία και η άλλη ομάδα. Αλλά είναι μέσα στο παιχνίδι όχι απ΄ έξω. Και το τάβλι που κολλάει Δάσκαλε ? Ο Έλληνας, έλεγε, δεν έχει καμία σχέση με τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη. Ανέχεται την τάξη και παλεύει για το καλό του ιδίου, της οικογενείας του, του χωριού του ακόμα και σε πολύ δύσκολες συνθήκες, όπως στο τάβλι συνεχίζει και παίζει στις «πόρτες» ακόμα και αν του έχεις πιάσει «παραμάνα», συνεχίζει να ελπίζει, τουλάχιστον να χάσει το παιχνίδι μονό, να το σώσει, όχι διπλό. Αν όμως διαπιστώσει ότι τσιμπάς τα ζάρια, τότε τινάζει τα πούλια στον αέρα και κλείνει το τάβλι στα μούτρα σου. Τινάζει την συνταγματική τάξη και το καθεστώς στον αέρα με μια δύναμη που δεν το επιτρέπει η ιδέα της νομιμοφροσύνης σε κανέναν άλλο Ευρωπαίο πολίτη.

Δάσκαλε σου είχα πει, όταν ξεκίναγες εκεί γύρω στο 1988-89, ότι λυπάμαι που θα ασχοληθείς με τη Πολιτική διότι εκατοντάδες φοιτητές θα χάσουν την ευκαιρία να σε έχουν πανεπιστημιακό δάσκαλο όπως είχα την τιμή και την χαρά να σε έχω εγώ και οι συμφοιτητές μου. Φοβάμαι όμως ότι η πολιτική σου διαδρομή είναι πια στο τέλος της, στα πλαίσια της ανάληψης των καθηκόντων του Υπουργού Οικονομικών. Ένα τέλος οδυνηρό, ένα τέλος απρόσμενο. Από αναπληρωτής Πρωθυπουργός μετατρέπεσαι σε Τελετάρχη της εξόδιου ακολουθίας του ΠΑΣΟΚ. Παρασύρεσαι πλέον μέσα στη δίνη του καταβυθιζόμενου Τιτανικού, που λέγεται ΠΑΣΟΚ, άσχετα αν λίγους μήνες πριν ο προκάτοχός σου έλεγε την Ελλάδα Τιτανικό. Και εσύ ως Ύπαρχος αυτού του σκάφους ακολουθείς την βεβαία πορεία του στο βυθό.

Τώρα λοιπόν φοβάμαι ότι ήρθε η ώρα που όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, θα τινάξουν με πάταγο το τάβλι που μου έλεγες, στα μούτρα σας, έτσι που τα καταφέρατε. Δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ που βυθίζεται. Κινδυνεύει πλέον και η Ελλάδα και αυτό το κατάλαβαν το τελευταίο διήμερο όλοι οι Έλληνες πια. Είχαν την ελπίδα ότι ο Captain Jeffrey θα παραιτείτο. Είπαμε επιτέλους φεύγει… θα βάλουμε μια τάξη στο χάος.
Δεν έφυγε όμως. Αν και το ήθελε κατά βάθος. Δεν έφυγε διότι δεν του επετράπη. Έχει εντολές να εκτελέσει και δεν μπορεί να αναφέρει ακόμα στους εντολείς του “Mission accomplished”. Του είπαν θα κάτσεις μέχρι να ολοκληρώσεις την αποστολή σου.
Και εσύ ακόμα Δάσκαλε κατά βάθος και μεταξύ μας ξέρεις καλά ότι ο Κασιμάτης, το ιερό τέρας του Συνταγματικού όπως μας έλεγες τότε, έχει δίκιο όταν υποστηρίζει ότι η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικά. Εσύ άλλωστε μας είχες πει παλαιότερα ότι ακόμα και το Συμβούλιο της Επικρατείας πολλές φορές δικαιοδοτεί σεβόμενο την πολιτική συγκυρία (τα λόγια σου επαναλαμβάνω δεν τα έχω ξεχάσει). Θέλω, μα το Θεό, θέλω να δώ αν θα επιμείνεις στην ανάγκη της ψηφοφορίας του μεσοπρόθεσμου από 180 βουλευτές όπως είχες πολύ σωστά υποστηρίξει σαν Υπουργός Άμυνας.
Οι Έλληνες όμως…………… Οι Έλληνες, Δάσκαλε, την Τρίτη και Τετάρτη……… Θα βάλουν φωτιά στα τόπια….. Δεν φοβούνται Δάσκαλε οι Έλληνες ούτε χρεοκοπίες, ούτε τίποτα. Αν είναι να χαθούν θα πάρουν και την μισή Ευρώπη μαζί τους στη πτώση τους. Ακόμα και εμείς οι παλιοί φοιτητές σου που είμαστε τώρα ασπρομάλληδες μεγαλοδικηγόροι Πολυεθνικών. Δεν φοβόμαστε, δεν θα φύγουμε για Ζυρίχη ή Βρυξέλλες κοιτάζοντας την πάρτη μας. Εντάξει έχουμε λεφτά, δεν μας απειλεί και τόσο το χάος που δημιουργήσατε ΑΛΛΑ είμαστε όλοι πολεμιστές. Μαραθώνας, Σαλαμίνα είναι γενετικό κατάλοιπο στο Ελληνικό κύτταρο. Θα μιλήσω με τη γλώσσα σου, για την κρίσιμη επόμενη εβδομάδα, όπως μας τα έλεγες τότε : « το ιδεολογικό εφαλτήριο και το κομβικό σημείο της αφετηρίας όλων των Ελλήνων είναι αυτές τις ημέρες το δικαίωμα στην Ελπίδα και την επιλογή του μέλλοντός μας».

Κα ξέρεις κάτι Δάσκαλε, δεν χάθηκε να μείνουμε κανά μήνα χωρίς να πληρωθούμε αν είναι να το επιλέξουμε εμείς οι ίδιοι και να τινάξουμε με την δική μας επιλογή την Ευρωπαϊκή οικονομία στον αέρα. Μην ανησυχείς δεν θα μας αφήσουν οι Τραπεζίτες να χρεοκοπήσουμε διότι τότε θα πέσουν κάτω μαζί μας όλοι και επειδή βρίσκονται πιο ψηλά κινδυνεύουν πιο πολύ από τη πτώση τους. Τουλάχιστον τότε θα καταγγείλουμε μονομερώς την δανειακή σύμβαση και θα περισώσουμε ότι πάτε να διαλύσετε. Και ας τιναχθεί στον αέρα μαζί μας όλο το Ευρωπαϊκό Τραπεζικό σύστημα. Στα «παπάκια» μας οι πιστωτές μας Δάσκαλε αν είναι να σωθεί η Χώρα.

Δεν θα ψηφισθεί δυστυχώς το μεσοπρόθεσμο μεθαύριο Δάσκαλε. Ούτε η Κοινωνία το δέχεται, ούτε η Κοινοβουλευτική σας ομάδα το μπορεί ή το αντέχει. Ο Γιωργάκης μόνο το εύχεται αλλά και αυτός είναι πια «φευγάτος» υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και μέσα του βαθιά το ξέρει ότι δεν πρόκειται να ψηφισθεί . Ίσως ήδη να έχει κάνει και κρατήσεις σε πτήση για το εξωτερικό διότι νύχτα θα φύγει.

Πόσο λυπάμαι για αυτή τη κατάληξη Δάσκαλε. Να συνδέσεις τόσο άδοξα το όνομά σου με την μεγαλύτερη μεταπολεμική Εθνική καταστροφή…

Ένας Φοιτητής σου που σου είναι ευγνώμων για όσα τον έμαθες παλαιότερα και που θα πολεμήσει με κάθε τρόπο τον όλεθρο που πάτε να σπείρετε…


Πηγή: Τρομακτικό

Ήρθε η ώρα της πτώσης του καθεστώτος!


Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Η γεωπολιτική αξία του ελληνικού χώρου: Αγαθό ή κατάρα;


Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο ελληνικός χώρος διαχρονικά και δια μέσου των αιώνων αποτελεί σημείο τομής γεωπολιτικών συμφερόντων και πεδίο ανταγωνισμού -πολλές φορές σκληρού- των μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη. Τα συμφέροντα αυτά την περίοδο ίδρυσης του ελληνικού κράτους σχετίζονταν κυρίως με τον έλεγχο των θαλασσίων οδών και την ασφάλεια του θαλασσίου εμπορίου, που απειλούσε κατά καιρούς η δράση των πειρατών. Υπάρχουν μάλιστα απόψεις σύμφωνα με τις οποίες οι Μεγάλες Δυνάμεις, από ένα σημείο και μετά, συναίνεσαν και υποστήριξαν την ίδρυση του ελληνικού κράτους, θεωρώντας τους Έλληνες τους μόνους ικανούς να κυριαρχήσουν και να ελέγξουν τον κρίσιμο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Για κάποια περίοδο, ο ελλαδικός χώρος απετέλεσε πεδίο διελκυστίνδας μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, όποτε η δεύτερη αποπειράθηκε να δημιουργήσει συνθήκες που θα της επέτρεπαν την κάθοδο στο Αιγαίο. Την τελευταία απόπειρα, μάλιστα, η Ελλάδα την πλήρωσε ακριβά, με τον αιματηρό και απολύτως καταστροφικό Εμφύλιο (1944-1949), ο οποίος, εκτός των άλλων, δημιούργησε βαθύτατο διχαστικό ρήγμα στον ελληνικό λαό, συνέπεια του οποίου είναι η τραγική κατάσταση που διάγει η χώρα σε πολιτικό επίπεδο τις μέρες αυτές.
Η διαχείριση της γεωπολιτικής αξίας του ελληνικού χώρου απαιτεί ανώτερης ποιότητας πολιτικό προσωπικό για να μετατραπεί η αξία αυτή σε αγαθό που μπορεί να ωφελήσει τη χώρα και τους πολίτες, ειδάλλως, μπορεί να μετατραπεί σε κατάρα, όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν, με τραγικές συνέπειες για την πατρίδα και το έθνος. Την κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα, με τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό να διέρχονται μια βαθύτατη κρίση, βρίσκονται σε εξέλιξη γεγονότα που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και σοβαρή διαχείριση από πλευράς των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Το ζήτημα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, που σχετίζεται με τη γεω-ενεργειακή αξία του ελλαδικού χώρου, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου τα προηγούμενα χρόνια το διαχειρίστηκαν με τρόπο που αντί για αγαθό, μετατράπηκε σε κατάρα, τουλάχιστον για την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και για τον ίδιο, του οποίου μάλιστα κινδύνεψε η ζωή, εξαιτίας των επιλογών του στο θέμα αυτό. Ενώ λοιπόν η τελική έκβαση του South Stream, που αποτέλεσε αιτία σύγκρουσης Ρωσίας-ΗΠΑ, δεν έχει κριθεί, έρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο εγκατάστασης της αντιπυραυλικής ομπρέλας των ΗΠΑ στο Αιγαίο, γεγονός που ήδη έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ρωσίας. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε προς το παρόν την έκβαση αυτής της αμερικανο-ρωσικής κόντρας στο Αιγαίο, εκείνο πάντως που μάθαμε απ’ αυτή, είναι το γεγονός ότι πίσω από τις απειλές της Τουρκίας για τη μη επέκταση των χωρικών υδάτων από πλευράς της Ελλάδος στα 12 ν.μ. είναι προφανές ότι κρυβόταν και η Ουάσιγκτον και η Μόσχα. Και αυτό γιατί τα πλοία που θα φέρουν την αντιπυραυλική ομπρέλα θα σταθμεύουν στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, τα οποία τώρα αποτελούν το 45% του συνόλου, ενώ με την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. θα ήταν κάτω από το 10% του θαλάσσιου χώρου του Αιγαίου.
Ενώ λοιπόν αναφύεται το ζήτημα αυτό στο Αιγαίο, που απαιτεί σοβαρή διαχείριση και λεπτούς χειρισμούς από πλευράς της Ελλάδος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και το θέμα της εκμετάλλευσης του θαλάσσιου Οικοπέδου 12 από πλευράς Κύπρου και Ισραήλ και από την αμερικανικών συμφερόντων Noble Energy, και το ενδεχόμενο κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου που θα διέρχεται από τις ΑΟΖ Κύπρου - Ελλάδος, χωρίς την παρεμβολή της τουρκικής ΑΟΖ. Το θέμα της εκμετάλλευσης του Οικοπέδου 12 έχει ήδη προκαλέσει την προσφυγή του Λιβάνου στον ΟΗΕ, ενώ είναι γνωστές οι έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας στο ενδεχόμενο ορισμού ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου-Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένου και του Καστελόριζου με πλήρη δικαιώματα. Να σημειωθεί δε ότι πίσω από την επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ δεν κρύβεται το ενδιαφέρον της Τουρκίας για τους Παλαιστινίους και για τους Άραβες, αλλά ο επιχειρούμενος αποκλεισμός της από το ενεργειακό παιχνίδι της ΝΑ Μεσογείου.
Τέλος, θα πρέπει να προσθέσουμε το εξής. Ακόμα και στην περίπτωση που το θέμα της συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ αλλά και του ορισμού ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου-Ελλάδος έχει αίσια έκβαση, για να μετατραπούν όλα αυτά σε αγαθό για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό θα πρέπει να υπάρχει ορθή διαχείριση συνολικά του ενεργειακού ζητήματος από πλευράς ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε δημόσιους οργανισμούς, που θα πρέπει να κρατήσουν εκτός του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, όπως για παράδειγμα η ΔΕΦΑ. Ειδάλλως, η Ελλάδα θα πληρώνει τα σπασμένα των γεωπολιτικών ανταγωνισμών και άλλοι θα καρπώνονται τους καρπούς της γεωπολιτικής αξίας του ελληνικού χώρου.
Άραγε ο τομέας αυτός -ιδιαίτερα το ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΦΑ και οι επιπτώσεις αυτής της πράξης- έτυχε της ανάλογης προσοχής από το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας, ένας τομέας που θα κρίνει ίσως κα την επιτυχή έξοδο της Ελλάδος από την οικονομική κρίση ή θα αναδειχτεί κατόπιν εορτής και όταν θα έχουν κριθεί τα πάντα;
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011
 
Πηγή: infognomonpolitics

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Reuters: Αβεβαιότητα Παπανδρέου για τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου


Σοβαρές αμφιβολίες για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος φέρεται να έχει εκφράσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Σλοβάκα ομόλογό του Iveta Radicova, σύμφωνα με δηλώσεις της τελευταίας που μεταδίδει το Reuters.

Όπως ανέφερε η Radicova, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν θα ψηφιστεί τελικά το Μεσοπρόθεσμο κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης των δύο ηγετών την Τετάρτη.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα τύχουν της υποστήριξης του κοινοβουλίου», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός της Σλοβακίας στην επιτροπή του κοινοβουλίου για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις.



Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.com

Το τεστ αντοχής των τραπεζών περιλαμβάνει σενάριο πτώχευσης της Ελλάδας



Το νέο τεστ αντοχής για τις τράπεζες περιλαμβάνει για πρώτη φορά και σενάριο για την πτώχευση της Ελλάδας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times Deutschland» (FTD).

Τη σχετική οδηγία έδωσε στις τράπεζες η αρμόδια Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA), καθιστώντας αισθητά αυστηρότερους τους όρους του τεστ, γράφει η εφημερίδα.

Υπογραμμίζει, μάλιστα, τη σημαντική πολιτική διάσταση του θέματος, καθώς η Ε.Ε. επισήμως κινείται στη γραμμή της πάση θυσία αποτροπής πτώχευσης της Ελλάδας. Στο νέο σενάριο καλούνται οι τράπεζες να συμπεριλάβουν και την πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας σε ποσοστό 36%.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι με την αυστηροποίηση των όρων αυξάνονται οι πιθανότητες να κοπούν ορισμένες τράπεζες στο τεστ. Τον κίνδυνο αυτό διατρέχουν κυρίως ελληνικές τράπεζες, οι οποίες έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά κρατικά ομόλογα της τάξεως των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Πηγή: Zougla.gr

Το πραγματικό πρόβλημα είναι τα CDS και όχι το ελληνικό χρέος


Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας
Η διεθνής τραπεζική χούντα εκβιάζει τον ελληνικό λαό αλλά τρέμει τη στάση πληρωμών που θα επέβαλλε μια τέτοιου μεγέθους πληρωμή CDS, που θα τους κατέστρεφε.

Όταν ο «πρωθυπουργός» και οι παπαγάλοι του μιλούσαν για «χρεοκοπία», έλεγα από το Δελτίο των 11, ότι ήταν απολύτως βέβαιο ότι αυτό δεν θα συνέβαινε λόγω του κόστους των «ελληνικών» CDS.

Όλος ο πλανήτης, τρέμει την πιθανή κήρυξη στάσης πληρωμών από την Ελλάδα, επειδή θα προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, λόγω της τεράστιας «φούσκας» των ασφαλιστηρίων συμβολαίων έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί αυτό της το όπλο, ακλουθώντας πιστά της «άνωθεν» οδηγίες και εντολές .

Καθώς η κρίση κορυφώνεται, τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης μιλάνε πια ανοιχτά για τον «κρυφό κίνδυνο» να πληρωθούν τρισεκατομμύρια δολλάρια στα ελληνικά CDS, που θα οδηγήσουν σε χρεοκοπία το διεθνές τραπεζικό σύστημα.
Όλο και εντονότερες ανησυχίες εκφράζονται από πολιτικούς, οικονομικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις πιθανές «δραματικές επιπτώσεις» που μπορεί να έχει στην αμερικανική και παγκόσμια οικονομία η κρίση στην Ελλάδα.

Έχοντας υπόψη μας αυτή την πραγματικότητα, οι 114, πολίτες που υπογράψαμε το υπόμνημα της «Ελεύθερης Ελλάδας», προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ( 15-06-2011), τονίζαμε:

« Εμείς οι υπογράφοντες αυτό το υπόμνημα, πιστεύουμε ότι, «το πιστόλι βρίσκεται στα χέρια σας», και ότι πρέπει «να σημαδέψετε» με αυτό, τους αεριτζήδες και τους διεθνείς τοκογλύφους προς όφελος της χώρας και του λαού της. Η έξοδος από την κρίση βρίσκεται στο κόστος του «συστήματος» από την αποπληρωμή των CDS σε περίπτωση «πιστωτικού γεγονότος».
Είναι καθήκον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, και του καθενός από εσάς προσωπικά, να δώσετε εντολή στην κυβέρνηση, να προβεί στην άμεση έκδοση ομολογιακού δανείου, ύψους 250 δίς ευρώ, με διάρκεια 30 έτη, και με επιτόκιο ίσο με το αμερικανικό, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί μέχρι τις 31 Ιουνίου. Σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, η χώρα μας, θα κηρύξει στάση πληρωμών από την 1η Αυγούστου. Είναι απολύτως βέβαιο, ότι οι υπόχρεοι για την αποπληρωμή των ελληνικών CDS, θα σπεύσουν να αγοράσουν τα. Ελληνικά ομόλογα».

Η επικοινωνιακή «ναυαρχίδα» των «αγορών», οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» , στο χθεσινό κύριο άρθρο της , (22/06/2011), με τον τίτλο «Greece and you», αποκαλύπτει την αλήθεια γράφοντας ότι οι αμερικανικές τράπεζες είναι ευάλωτες στην κρίση του ελληνικού χρέους επειδή είναι μεγάλοι παίκτες στις αγορές παραγώγων, όπως αυτές των ασφαλίστρων κινδύνου έναντι χρεοκοπίας, των οποίων εγγυητής είναι η American International Group, και γράφει ότι, «τρία χρόνια μετά την τεράστια κρίση της Lehman Brothers, που κλυδώνισε τις ΗΠΑ, οι αγορές παραγώγων εξακολουθούν σε μεγάλο βαθμό να λειτουργούν χωρίς κανονισμούς, καθώς οι χρηματοοικονομικές μεταρρυθμίσεις που υποτίθεται ότι θα προήγαγαν τη διαφάνεια και θα μείωναν την κερδοσκοπία, δεν έχουν εφαρμοστεί στις ΗΠΑ, λόγω της σκληρής άσκησης πολιτικής πίεσης από τις τράπεζες». Οι «Νιου Γιορκ Τάιμς», γράφουν ακόμα ότι «η χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλούσε οικονομικό πανικό , αντίστοιχο με αυτόν που επακολούθησε την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008».

Αργότερα, εντός της ιδίας ημέρας ,ο επικεφαλής της Fed, Μπεν Μπερνάνκι , στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για τις αποφάσεις της Τράπεζας ,για τη νομισματική πολιτική, χαρακτήρισε την «κρίση» του ελληνικού χρέους , «πολύ δύσκολη», και ομολόγησε την αλήθεια του άρθρου των «Νιου Γιορκ Τάιμς», λέγοντας ότι μια χρεοκοπία της Ελλάδας, «θα προκαλούσε μεγάλο πλήγμα στην αμερικανική οικονομία», αφού, «τα αμερικανικά χρηματοοικονομικά ιδρύματα έχουν κυρίως έμμεση έκθεση στο ελληνικό χρέος».

Η Wall Street Journal την ίδια ημέρα έγραφε ότι «η Lehman Brothers ήταν ένα βαρύ σοκ για τις αγορές , όμως μια ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία θα οδηγήσει σε παγκόσμια κατάρρευση καθώς οι πιστώσεις θα στερέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο», επειδή όλες οι «μεγάλες» τράπεζες, είναι εκτεθειμένες στα «ελληνικά» CDS.
Το Spiegel από την πλευρά του γράφει ότι, « τα μέτρα λιτότητας και τα πακέτα της «μνημονιακής διάσωσης», αφορούν αποκλειστικά την διάσωση των τραπεζών, αφού μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα επέβαλλε μια τέτοιου μεγέθους πληρωμή ασφαλίστρων κινδύνου, (CDS), που θα κατέστρεφε τους Ευρωπαίους τραπεζίτες, μαζί με τη «χασούρα», από τα ελληνικά ομόλογα, ώστε η ευρωζώνη θα βυθιζόταν στην χρεοκοπία».

Η αγγλική Daily Mail, εκτιμούσε χθες επίσης, ότι η ελληνική στάση πληρωμών θα προκαλούσε «ζημιά» 336 δις στερλινών στο City, (377 δις ευρω), δηλαδή το 24% του βρετανικού ΑΕΠ.

Η στάση πληρωμών της Ελλάδας λοιπόν, θα επέβαλλε μια τέτοιου μεγέθους πληρωμή ασφαλίστρων κινδύνου, (CDS), που θα κατέστρεφε τους Ευρωπαίους τραπεζίτες, θα οδηγούσε σε παγκόσμια κατάρρευση, καθώς οι πιστώσεις θα στέρευαν σε ολόκληρο τον κόσμο, και οι αμερικανικές τράπεζες που είναι μεγάλοι παίκτες στις αγορές των ασφαλίστρων κινδύνου έναντι χρεοκοπίας είναι ευάλωτες στην κρίση του ελληνικού χρέους .
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Συστημικών Κινδύνων (CERS) , Ζαν Κλόντ Τρισέ, προειδοποίησε χθές επίσης ότι, « η πιο σοβαρή απειλή για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα στην ΕΕ προέρχεται από την αλληλεπίδραση της ευπάθειας των δημόσιων οικονομικών σε ορισμένα κράτη-μέλη με το τραπεζικό σύστημα, με πιθανές δευτερογενείς συνέπειες στην Ένωση και πέραν αυτής».
Μόνο οι εγγλέζοι «αεριτζήδες ρεντιέρηδες», θα πλήρωναν για «δευτερογενείς συνέπειες» 377 δις ευρώ. Αν προσθέσουμε, Γερμανούς, Γάλλους, Ελβετούς, Ιάπωνες, Αμερικανούς, αλλά και Έλληνες, το ύψος των «στοιχημάτων», υπερβαίνει βάσει των ετήσιων ασφαλίστρων, τα 3 τρις ευρώ ή τα 4,5 τρις δολάρια.
Η ελληνική κυβέρνηση επομένως έχει στα χέρια της, το «πυρηνικό όπλο», «στάση πληρωμών», και δεν το χρησιμοποιεί. Μπορεί να εξαπολύσει δέκα οικονομικά τσουνάμι, και δέκα «φουκοσίμες», και κάθεται και διαπραγματεύεται με τον «γερμανό σακάτη», το ξεπούλημα της Ελλάδας , που γίνεται για τη διάσωση των τραπεζιτών.

Επειδή, όπως έγραφε το περιοδικό Spiegel, «πολυεθνικές και τραπεζίτες επιβάλλουν τα συμφέροντά τους εκβιάζοντας τους πολιτικούς που με τη σειρά τους εκβιάζουν τους λαούς τους», και επειδή, «οι αποφάσεις λαμβάνονται στις μυστικές συναντήσεις των πολιτικών ελίτ», και, «μορφοποιούνται από τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας σε συνεργασία με τους τραπεζίτες, και επιβάλλονται στις κυβερνήσεις του νότου».

«Η εσωτερική πτώχευση της Ελλάδας, τα πακέτα διάσωσης που ουσιαστικά ανακατευθύνονται προς τους δανειστές, το ξεπούλημα της χώρας αντί πινακίου φακής, γίνονται με σκοπό να κερδηθεί χρόνος ώστε να συντελεστεί ένα θαύμα σε σχέση με το ευρώ», γράφει το Spiegel, και τονίζει ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας, «είναι όργανο των τραπεζών και εξαπατούν τους πολίτες οδηγώντας τη χώρα τους στο χάος. Όχι μόνο δεν θα υπάρξει ανάκαμψη, αλλά και με την αποψίλωση από κάθε εθνικό ενεργειακό πλούτο ,που θα δοθεί για τον εξευμενισμό των αγορών, θα καταστραφεί ολοσχερώς κάθε έννοια μελλοντικής οικονομικής ανάκαμψης».

Αυτό ήταν και το νόημα της δήλωσης Παπανδρέου στο υπουργικό Συμβούλιο διαβεβαίωσε πως, «η κυβέρνηση εφαρμόζει συγκεκριμένο σχέδιο μέχρι το 2013», εκβιάζοντας τον ελληνικό λαό, για λογαριασμό των τραπεζιτών. Αυτό το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή στις 4 Οκτωβρίου 2009.
http://deltio11.blogspot.com/2011/06/cds.html

Το 53,6% δεν θεωρεί κατάλληλους Παπανδρέου, Σαμαρά, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!






Πηγή: Real.gr


Ίσως το σημαντικότερο εύρημα των τάσεων της MRB είναι ότι το 53,6% των ερωτηθέντων απαντά «κανέναν από τους δύο» στην ερώτηση για το ποιόν θεωρούν καταλληλότερο ως πρωθυπουργό, Παπανδρέου ή Σαμαρά.


Το ίδιο ποσοστό απαντά «κανένα κόμμα» στην ερώτηση «ποιό από τα δυο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας»




Σύμφωνα με την μέτρηση της MRB η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφώνεται στο 2,1%, ενώ πριν τον ανασχηματισμό ήταν στο 3,4%.

Στην πρόθεση ψήφου μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης η ΝΔ συγκεντρώνει 22,9%, το ΠΑΣΟΚ 20,8%, το ΚΚΕ 8%, ο ΛΑΟΣ 5,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,3% και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1,3%.



Στην εκτίμηση ψήφου -δηλαδή στον μαθηματικό υπολογισμό της ερώτησης της πρόθεσης ψήφου- η ΝΔ συγκεντρώνει 33,2%, το ΠΑΣΟΚ 30,1%, το ΚΚΕ 9,3%, ο ΛΑΟΣ 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,6%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,7%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,7% και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1,5%.



Σύμφωνα με την εκτίμηση των εδρών στην περίπτωση που θα προέκυπτε, από τις εκλογές, Βουλή με 6 κόμματα, τότε το ΠΑΣΟΚ θα είχε 87 έδρες, η ΝΔ 145 έδρες, το ΚΚΕ 27, ο ΛΑΟΣ 18, ο ΣΥΡΙΖΑ 13 έδρες και οι Οικολόγοι Πράσινοι 10 έδρες.



Το 59,3% των πολιτών δήλωσε ότι η εικόνα που έχει για την κυβέρνηση είναι «καθόλου καλή» ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι 47,7%.




Σε ό,τι αφορά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, το 59,8% των πολίτων απάντησε ότι υπήρξαν κακοί χειρισμοί και από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, το 23,1% λόγω κακών χειρισμών του Γιώργου Παπανδρέου και το 12,4% λόγω του Αντώνη Σαμαρά.





ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ


Οι τάσεις της MRB αποτυπώνουν και την εικόνα πριν γίνει ο ανασχηματισμός. Η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν στο 3,4%. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωνε ποσοστό 20,3%, η ΝΔ 23,7%, το ΚΚΕ 8,2%, ο ΛΑΟΣ 5,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,4% και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1%.




Fed: Απειλή για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα η ελληνική κρίση


 
i
Quantcast

 

Η ελληνική οικονομική κρίση μπορεί να αποτελέσει απειλή για τη σταθερότητα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, εάν δεν εξευρεθεί μια λύση, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Oμοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed) Μπεν Μπερνάνκι. «Αν υπάρξει μία αδυναμία να επιλυθεί η κατάσταση αυτή, αυτό θα αποτελέσει απειλή για τα ευρωπαϊκά οικονομικά συστήματα, το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και για την πολιτική ενότητα στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Μπερνάνκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Νομίζω οι Ευρωπαίοι εκτιμούν την απίστευτη σημασία που έχει το να διευθετήσουν την ελληνική κατάσταση. Είναι μία κατάσταση πολύ δύσκολη», πρόσθεσε. «Βρεθήκαμε σε στενή επαφή με τους ευρωπαίους ομολόγους μας. Φυσικά δεν εμπλέκονται όλοι στις διαβουλεύσεις, που γίνονται, αλλά ενημερωθήκαμε πάρα πολύ καλά», ανέφερε ο κ. Μπερνάνκι.


Η ελληνική οικονομική κατάσταση «απασχόλησε τη συνεδρίαση», που είχαμε στη Fed, την Τρίτη και σήμερα, πρόσθεσε. «Αποτελεί έναν από τους οικονομικούς κινδύνους, με τους οποίους βρισκόμαστε αντιμέτωποι». «Παρακολουθούμε την κατάσταση αυτή από κοντά και κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, ώστε οι θεσμοί μας να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή θέση σε σχέση με την αποκαλούμενη κρίση χρέους στην περιφέρεια» της ευρωζώνης, πρόσθεσε ο κ. Μπερνάνκι.
«Μια άτακτη χρεοκοπία σε ένα από τα κράτη της περιφέρειας (της ευρωζώνης) θα συντάρασσε χωρίς καμία αμφιβολία τις διεθνείς χρηματαγορές. Αυτό θα είχε με τη σειρά του επιπτώσεις στα περιθώρια για τα επιτόκια δανεισμού, στις τιμές των μετοχών και ούτω καθ εξής», έκρινε ο πρόεδρος της Fed.
«Εξ αυτού, νομίζω ότι οι επιπτώσεις για τις Ην. Πολιτείες θα είναι σε αυτήν την περίπτωση εντελώς σημαντικές» έστω και εάν «η άμεση έκθεσή μας στην ελληνική οικονομική κρίση είναι συγκριτικά μειωμένη», δήλωσε καταλήγοντας ο κ. Μπερνάνκι.

''Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα 575 δις ευρώ''


Ο ισχυρισμός ανήκει στον Jacques Delpla, διάσημο Γάλλο οικονομολόγο και μέλος του κρατικού Συμβουλίου Οικονομικής Ανάλυσης της Γαλλίας.
 Ο Γάλλος οικονομολόγος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Les Echo εξηγεί πως η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το τεράστιο ποσό των 575 δισεκατομμυρίων ευρώ και το επεξηγεί με τον μύθο του Αισώπου.
''Όλοι γνωρίζουν τον μύθο με τον τζίτζικα και τον μέρμηγκα.Μόνο που η ιστορία συνεχίζεται, γιατί ήταν το μυρμήγκι που χρηματοδότησε τον τζίτζικα στο παρελθόν και που βαρύνεται τώρα με τα χρέη του.

Οι παππούδες του μυρμηγκιού είχαν εξοντωθεί από τους παππούδες και της γιαγιάδες του τζίτζικα και φέρουν κατά συνέπεια μία βαριά πολιτική και οικονομική ευθύνη.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, οι Γερμανοί χρωστούν στους Έλληνες τουλάχιστον 575 δισ. ευρώ σε τίτλους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στην Ελλάδα από ότι χρωστούν οι Έλληνες στην Γερμανία. Και τέλος, ζουν και οι δύο στο ίδιο κτίριο και εάν ανατινάξουμε το διαμέρισμα του τζίτζικα, τότε θα καταρρεύσουν όλοι''.http://www.sigmalive.com/

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

YES MEN, GO HOME (Εξαιρετικό άρθρο του Παύλου Χαικάλη)


"Όταν πριν δυο μήνες, περίπου, καλεσμένος στην εκπομπή του κυρίου Πρετενετέρη μιλούσα για παραχώρηση Εθνικής κυριαρχίας από τους κυβερνώντες, μάλλον θα ακουγόμουν λίγο υπερβολικός, ίσως και αστείος.
Όταν πριν από καιρό...
η Λιάνα Κανέλη αποκάλυπτε τα e-mails του σημερινού πρωθυπουργού και τον αποκαλούσε Δυναστεία με όσα περιέγραφε (αθωώθηκε από το δικαστήριο αργότερα) και ότι είναι αμερικανοί πολίτες που φορούν ελληνικό κοστούμι, κάποιοι έλεγαν ότι φωνάζει υπερβολικά και ότι λέει βλακείες.

Στο πλήρωμα του χρόνου μάλλον δίκιο έχουμε να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση εκτελεί εντεταλμένη υπηρεσία. Είναι τυχαίο ότι και η κυρία Μπακογιάννη συμφωνεί με το Μνημόνιο; Δεν νομίζω, η μια δυναστεία θα βοηθήσει την άλλη. Έτσι πρέπει.

Η αποθέωση του καπιταλισμού σε όλο το μεγαλείο του. Μετά την εργοδοτική ασυδοσία, την επέμβαση στις κυβερνήσεις, την τρομοκρατία λαών, έχουμε την απόλυτη άνοδο της καπιταλιστικής καταστροφής των κρατών, επεμβαίνοντας ακόμη και επί των εδαφών τους. Πώς; Μα, καθιστώντας τα ανήμπορα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα διαχρονικά την παράδοση κυριαρχικών δικαιωμάτων τους.
Τι προϋποθέσεις θέτει το ΔΝΤ για τη χορήγηση δανείων;

Ιδιωτικοποιήσεις, κρατική απορρύθμιση, και περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Ο λαός να φτάσει σε ψυχολογική κατάρρευση, ώστε να είναι ανήμπορος να αντιδράσει. Και εκεί πάνω επιβάλλουμε τα θέλω μας.
Υπάρχει περίπτωση να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε; Όχι, βέβαια. Το τρέμουν. Έχουν να χαθούν πολλά συμφέροντα. Είναι σίγουρο ότι το Μεσοπρόθεσμο θα αποτύχει, όπως και το προηγούμενο Μνημόνιο. Και έχουμε υποθηκεύσει μέχρι και Ακρόπολη. Αν όχι, τότε τι σημαίνει η διεκδίκηση εδαφών που μπορούν να απαλλοτριωθούν καθώς και εκείνων που δεν μπορούν; Αυτά που δεν αποδέχονται απαλλοτρίωση είναι μόνο πολιτισμικά στοιχεία. Και τα έχετε υπογράψει.
Γιατί σας λέμε yes men;

Γιατί σκύβετε το κεφάλι και κάνετε ύποπτες διαπραγματεύσεις και θέλετε να μας τις επιβάλλετε. Θυμηθείτε τι έγινε με το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο. Πώς βιαζόταν ο σημερινός πρωθυπουργός να πουν το «Ναι» οι Κύπριοι; Το φώναζε, μάλιστα, πριν καν ψηφίσουν. Ευτυχώς, είπαν «Όχι». Έγινε τίποτα; Όχι, βέβαια. Μόνο ο τρόμος και ότι το «Όχι» θα ήταν αδιέξοδο. Τρίχες. Προς τι, λοιπόν, και οι κραυγές τύπου Δαμανάκη; Αυτής της πολιτικά έρπουσας σαύρας που ούρλιαζε από τις Βρυξέλλες; Προς τι αυτή η επιμονή ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι μονόδρομος; Αφήσατε περιθώρια για ανάπτυξη; Όχι. Ζητάτε μόνο συναίνεση για να πάρετε κι άλλους στο λαιμό σας. Συναίνεση για το ξεπούλημα.

Καλά κάνουν τα κόμματα της Αριστεράς και ο Σαμαράς και φωνάζουν ΟΧΙ. Και πρέπει να αντέξουν όλοι μέχρι τέλους. Τον Κωλοτούμπα άστον. Ζήταγε να πει επιμόνως «Ναι» ο Σαμαράς και μόλις είδε ότι δεν του βγαίνει είπε «Όχι» στο Μεσοπρόθεσμο. Τι άντρας Θεέ μου.

Η χώρα για να βγει από τη κρίση δεν θέλει άλλους Yes men. Οι δημοσκοπήσεις σας δίνουν προβάδισμα κύριε Σαμαρά. Και ερωτώ: με τους δικούς σας Yes men τι γίνεται; Σίγουρα έχει γίνει μεγάλο ξεσκαρτάρισμα. Αλλά χρειάζεται κι άλλο. Ελπίζω να μην κατεβάσετε τον Κ.Καραμανλή ξανά. Ούτε και τις σκιές υπουργών που είχε. Και μη σας φοβίζει το όνομα. Τέρμα οι δυναστείες πια. Κανείς δεν τις θέλει. Απαλλάχτηκες από Μπακογιάννη, τέλειωνε και με Γιώργο. Αλλά και με τοπικές οργανώσεις που τα λαμόγια κρατούν καλά. Φορούν το κοστούμι κάθε αρχηγού και περιφέρονται. Μόνο άξιοι και ικανοί. Με όραμα και αγάπη για το τόπο.

Κύριε Τσίπρα, όχι πια υπονομεύσεις σε συγκεντρώσεις. Έλεος. Όχι κέρδος πίσω από το πόνο αγανακτισμένων ανθρώπων. Αφήστε να λειτουργήσει η Δημοκρατία και ο κόσμος έχει καταλάβει.
Και έλεος Κυρία Παπαρήγα μου με το ΠΑΜΕ. Όχι με το ζόρι αντίσταση. Όχι άλλες εντεταλμένες υπηρεσίες. Ας αποκτήσουν τα κόμματα πολιτικό λόγο και όχι μόνο μηχανισμούς πελατειακής αναζήτησης. Ή είμαστε ώριμοι πια σαν λαός ή όχι. Δεν νομίζω ότι θέλουμε άλλες επιβολές. Απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Η ιστορία γράφεται τελικά από τα ΟΧΙ που θα πεις.Κι αυτή η χώρα έχει πει πολλά. Και θα συνεχίσει να λέει. ΟΧΙ στο ξεπούλημα. ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο. ΟΧΙ στον εξευτελισμό.

Γιατί δεν γίνεται διαπραγμάτευση για την ανάπτυξη; Γιατί δεν μας δίνουν χρόνο για ανάπτυξη του πλούτου μας; Γιατί ο Ολι Ρεν βιάζεται τόσο πολύ; Γιατί οι της Τρόικας που ήρθαν να δουν το Ζάππειο 2 του Σαμαρα,ρωτουσαν αν έχουμε τίτλους για τα εδάφη μας; Γιατί αυτή η αυτοκρατορική παράκρουση του κυρίου Παπακωνσταντίνου με επιμονή στο αποτυχημένο μνημόνιο; Γιατί αφού πήρε τόσα μέτρα δεν έχει παραιτηθεί ακόμα, όπως είχε πει; Γιατί οι τούρκοι κατέλαβαν τα Ίμια και όχι άλλη νησίδα; Τι κρύβεται εκεί; (το πετρέλαιο είναι πολύ φτηνό μπροστά του). Γιατί δεν αξιοποιούμε το πλούτο μας αλλά τον ξεπουλάμε; Γιατί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν κάτι με το οποίο διαφωνούν; Γιατί δεν παραιτούνται; Γιατί οι συνάδελφοι μου καλλιτέχνες βουλευτές σιωπούν;

Γι αυτό μιλάω για yes men. Και τους καλώ όλους για go home Είμαι υπέρ αυτών που λένε τα ΟΧΙ. Και υπέρ αυτών που έχουν προτάσεις. Η χώρα μας έχει πολύ πλούτο. Ούτε μπορούμε να διανοηθούμε πόσο. Αυτόν θέλουν. Αυτόν θα αρνηθούμε να δώσουμε.

Αλήθεια κύριε Σαμαρά. Αν αύριο οι ξένοι αρνηθούν την επαναδιαπαραγμάτευση (που δεν το πιστεύω) τι θα κάνετε; Δώστε ένα πρόγραμμα ουσιαστικό. Όχι μόνο τις φορολογικές ελαφρύνσεις. Γιατί αν είναι να αποδεχτούμε νέο Μνημόνιο ή την έξοδο μας από την Ευρωζώνη είναι ένα και το αυτό. Έχετε τα κότσια να κάνετε τη μεγάλη ρήξη και να πείσετε ότι μπορείτε να γίνετε ένας ηγέτης ή θα παραμείνετε απλά ένας περαστικός αρχηγός κόμματος;

ΥΓ. Καμιά κομματική διάθεση. Απλή καταγραφή της σημερινής κατάστασης. Όπου yes men όσοι σκύβουν το κεφάλι κι εξυπηρετούν προσωπικά η ξένα συμφέροντα. Όπου go home δεν σημαίνει απαραίτητα να πάτε σπιτι,αλλά και όπου αλλού…"


Η σελίδα του Παύλου Χαικάλη στο Facebook:

https://www.facebook.com/pages/Paulos-Xaikalis-%CE%A0%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%A7%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82/43622413615?sk=wall
 
 

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προγραμματίζουν χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις στη Λιβύη και στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ εισηγήθηκε την έναρξη ενός νέου πολέμου στη Μέση Ανατολή, με τη Συρία πρωταρχικό στόχο

του Bob Chapman           Global Research, 18 ​​Ιουνίου 2011

Το «USS Bataan (LHD-5)», Wasp-class amphibious assault ship 
μετακινείται έξω από την ακτή της Συρίας.


Η κυβέρνηση Ομπάμα ετοιμάζεται να ξεκινήσει ολοκληρωτικό πόλεμο  στη Λιβύη, επεκτείνει τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών μέσα στην Υεμένη και το Πακιστάν και τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ μετακινούνται προς την Μεσογειακή ακτή της Συρίας, ακριβώς όπως σκόπευε να δρομολογήσει η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. 
Εκτός από τις πληροφορίες της Infowars από στρατιωτικές πηγές στο Fort Hood που μας λένε ότι τα στρατεύματα ετοιμάζονται για απόβαση στο έδαφος της Λιβύης μέχρι τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει ταυτόχρονα το ενδεχόμενο ανοίγματος ενός ακόμη μετώπου, με την μετακίνηση του αμφίβιου σκάφους αεροπλανοφόρου επίθεσης USS Bataan, με 2.000 πεζοναύτες, 6 πολεμικά αεροπλάνα, και 15 επιθετικά ελικόπτερα σε μια τοποθεσία ακριβώς έξω από την ακτή της Συρίας.
          
Μια άλλη ένδειξη ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν  επέμβαση στη Συρία είναι το γεγονός ότι η Χεζμπολάχ έχει μετακινήσει τους πυραύλους της από το Βόρειο Λίβανο σε περιοχές στο κέντρο της χώρας, μετά από την προειδοποίηση από τις ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών να μετακινήσουν τα όπλα «έξω από την εμβέλεια  μιας πιθανής Αμερικανικής επιχείρησης στη Συρία».

Επιβεβαιώνεται λοιπόν η πληροφορία του βετεράνου δημοσιογράφου Τζιμ Τάκερ, που δόθηκε από τις συστηματικά ακριβείς εσωτερικές πηγές του, ότι η ισχυρή Λέσχη Μπίλντερμπεργκ σχεδιάζει ένα γιγάντιο νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή για να ξεπεράσει οτιδήποτε λαμβάνει χώρα στη Λιβύη,

Τη Δευτέρα, ο δημοσιογράφος
Adrian Salbuchi είπε επίσης στην Russia Today ότι η «κρυφή ατζέντα» Μπίλντερμπεργκ για τη Συρία θα γίνει ορατή μετά τις ελιτίστικες κουβέντες στο St Moritz, Ελβετία, μια πρόβλεψη που ήδη αποδίδει καρπούς.

Συριακές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα λένε ότι έχουν σκοτωθεί περίπου 1.300 άμαχοι από την έναρξη της εξέγερσης τον Μάρτιο εναντίον του προέδρου Μπασάρ Άσαντ. Περίπου 300 στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν επίσης σκοτωθεί. Χιλιάδες Σύριοι εγκατέλειψαν την πόλη της Maarat al-Numaan χθες καθώς τα κυβερνητικά στρατεύματα και άρματα μάχης μετακινήθηκαν βόρεια.

LCAC enter in the USS Bataan
Το αμερικανικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα ήταν πολύ εκλεκτικό σχετικά με το τι στοχεύουν για την αλλαγή του καθεστώτος κάτω από την ομπρέλα της «ανθρωπιστικής επέμβασης».
Παρά το γεγονός ότι οι διαδηλωτές στο Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία έχουν πέσει θύματα ομοίων βίαιων μέτρων καταστολής από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις, οι ΗΠΑ έκαναν τα στραβά μάτια.
Παραμένει μυστήριο πώς η κυβέρνηση Ομπάμα πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να αντέξουν οικονομικά έναν ακόμη πόλεμο, ενώ είναι ήδη μπλεγμένη με δύο κύριες κατοχές χωρών και μια σειρά άλλων περιφερειακών συγκρούσεων, και ενώ κορυφαίοι οίκοι αξιολόγησης προειδοποιούν ότι η χώρα είναι έτοιμη να χάσει το τριπλό Α βαθμό αξιολόγησης της, λόγω ανυπέρβλητων προβλημάτων χρέους.
 Πηγή:infognomonpolitics