Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Καμαρώστε το λίκνο της Δημοκρατίας!


της Ελίνας Γαληνού
Το σκηνικό του ελληνικού αίσχους, εν εξελίξει, κέρδισε την πρωτοκαθεδρία των ξένων ΜΜΕ. Η Ελλάδα έγινε πρώτη είδηση σε όλον τον πλανήτη. Στην πλατεία Συντάγματος, η μεγάλη διαδήλωση του λαού και μέσα στον "ναό της Δημοκρατίας", ψηφιζόταν η εμπορευματοποίηση της "πατρίδας". Οι Αγανακτισμένοι, μένουν εκεί με το αίμα ανεβασμένο στο κεφάλι ενώ ανάμεσά τους, έχουν παρεισφρύσει κάποιοι "γνωστοί άγνωστοι". Σε λίγο, η ειρηνική διαδήλωση μετατρέπεται σε πεδίο μάχης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το ζούμε αυτό το σενάριο, ή μάλλον το κολαστήριο, με αθώα θύματα. Οι "καλοθελητές" ξέρουν καλά τη δουλειά τους. Και όταν μια διαδήλωση καταλήγει σε μακελειό όπου τυλίγονται κτίρια στις φλόγες και καίγονται άνθρωποι ζωντανοί, το μήνυμα που περνάει στην κοινή γνώμη είναι γνωστό. "Μην πλησιάζετε τις διαδηλώσεις, γιατί ποτέ...δεν ξέρετε τι θα συμβεί. Είδατε τι έγινε με τη Μαρφίν; Αν δεν το εμπεδώσατε, ελάτε και στο Σύνταγμα τώρα..."
Στο Σύνταγμα λοιπόν, που ταυτίζεται με τον ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας της Νεώτερης Ιστορίας μας, ήταν γραφτό να ζήσουμε αυτό το αίσχος. Οι ταραξίες πετάνε μολότωφ, προκαλώντας αναστάτωση ανεξέλεγκτη. Μια έντονη αταξία και ταραχή δημιουργείται στη μάζα των διαδηλωτών, που συγκεντρώνονταν εδώ και ένα μήνα ειρηνικά στις πλατείες. Ο κόσμος αρχίζει να τρέχει δώθε κείθε, κάποιοι τραυματίζονται, και ο πανικός κυριαρχεί. Η ώρα της επέμβασης των ΜΑΤ, ήρθε...προς αποκατάσταση της τάξης. Και οι Αγανακτισμένοι της πλατείας μαζί με εκατοντάδες άλλους αθώους πολίτες, τρώνε το ξύλο της χρονιάς τους αδιακρίτως, εν μέσω καπνογόνων και χημικών πέφτοντας λιπόθυμοι. Οι γνωστοί-άγνωστοι, καθαρίζουν με μερικές συλλήψεις μελών τους, που σίγουρα θα αφεθούν ελεύθεροι μετά την ανάκριση. Το έχουμε ξαναδεί το σενάριο πολλές φορές.
Λίγες ώρες μετά, ενώ μέσα στη Βουλή ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές του πανηγυρίζουν για τον "θρίαμβό" τους έτοιμοι να δεχτούν τα συγχαρητήρια των ξένων, η πλατεία Συντάγματος θυμίζει περισσότερο...Λιβύη. Ο σταθμός του Μετρό, έχει μετατραπεί σε πρόχειρο νοσοκομείο, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 400, ενώ ο υπουργός Υγείας παραμένει ψύχραιμος και αδιάφορος στα αιτήματα του κόσμου για βοήθεια. Τα πλάνα της φρίκης κάνουν τον γύρο του κόσμου συνοδευόμενα ενίοτε από δηλητηριώδη σχόλια "Καμαρώστε το λίκνο της Δημοκρατίας"!! Κάποιοι μιλούν για επανάληψη των Δεκεμβριανών του 2008, αλλά μάλλον κάτι έχουν ξεχάσει. Τότε, οι δυνάμεις των "γνωστών-αγνώστων" είχαν υπερφαλαγγίσει την Αστυνομική παρέμβαση. Η Αστυνομία είχε εντολή απλά να παρίσταται και να μην πειράξει ρουθούνι κι΄ας έκαιγαν οι ταραξίες την Αθήνα. Βλέπετε τα πνεύματα της κοινωνίας ήταν πολύ ερεθισμένα από τον σκοτωμό του Γρηγορόπουλου και η αντιπολίτευση καραδοκούσε στριμώχνοντας ολοένα την κυβέρνηση. Φανταστείτε να είχαν χτυπήσει τα ΜΑΤ τότε τον κόσμο...Τώρα όμως, έχουμε άλλη κυβέρνηση που όλα τα μπορεί. Ας δώσουν λοιπόν οι ξένοι "φίλοι" μας σ΄αυτήν τα συγχαρητήρια για το κατάντημα του "λίκνου της Δημοκρατίας"!! 
 
Πηγή: infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια: