Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Και μετά τί;

Είναι προφανές ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας μας αδυνατεί να φέρει θετικά αποτελέσματα,να προχωρήσει στην αυτοκάθαρση του και πάνω απ'όλα να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού.
Ο Ελληνικός Λαός απο την άλλη δεν προτίθεται να επιλέξει και πάλι τους υπαίτιους της Εθνικής μας κατστροφής,η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και όλα δείχνουν ότι δεν έχουμε ζήσει ακόμη την κορύφωση του δράματος.
Έχουμε να κάνουμε με μια πρωτόγνωρη ίσως ανωμαλία,την οποία μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ανά πάσα στιγμή,εάν και εφόσον ο Πρωθυπουργός επιλέξει να προκυρήξει Εθνικές Εκλογές.
Είναι κάτι παραπάνω απο βέβαιο ότι πρέπει να αλάξουμε πάση θυσία και μάλιστα άμμεσα το πολιτικό μας σύστημα,δυστυχώς όμως όλο αυτό το διάστημα η οργή και η απόγνωση,ίσως και ο ευνουχισμός της ελεύθερης σκέψης δεν επέτρεψαν τέτοιου είδους αναγκαίους και προπαντώς παραγωγικούς προβληματισμούς.
Πληγωθήκαμε,πονέσαμε,οργιστήκαμε αλλά δυστυχώς έχουμε ξεχάσει ώς λαός κάτι που έχουμε διδάξει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα,τον προβληματισμό,το δημόσιο διάλογο,την κατάθεση ιδεών και προτάσεων,την συλογική απόφαση και γενικώς όλα αυτά που αποτελούσαν αναπόσπαστο κομάτι της πραγματικής,αγνής και ανόθευτης Ελληνικής Δημοκρατίας.
Είναι χρέος μας να καταφέρουμε να ανασυσταθούμε και πάλι,όπως κάναμε πάντα μετά απο κάθε καταστροφή που μας έβρισκε,να σηκωθούμε και πάλι όρθιοι,και αφού μάθουμε απο τα λάθη μας και αναγνωρίσουμε τις αδυναμίες μας να βγούμε ισχυρότεροι και σοφότεροι.

Θα πρέπει να οργανωθούν όλες οι τοπικές κοινωνίες,ίσως με τη βοήθεια των Δήμων,να υπάρξουν μαζικές συγκεντώσεις για μια σειρά θεμάτων που μας απασχολούν,να ακολουθήσει δημιουργικός διάλογος και κατάθεση απόψεων,μακριά απο κόμματα,όλοι οι Έλληνες μαζί,τότε και μόνο τότε θα έχουμε δικαίωμα να ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο και ένα λαμπρότερο μέλον,όπως συνηθίζουμε να πιστεύουμε ότι μας αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: