Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μια πρόταση!

Επειδή πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες ωφείλουμε να κάνουμε προτάσεις,ακόμη και αν αυτές αποδειχθούν ανεπαρκείς μετά απο δημόσιο διάλογο και κριτική,θα κάνω μια πρόταση για την αλαγή του πολιτικού μας συστήματος.

Πρώτον,θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μια πιο άμμεση Δημοκρατία,με ευδιάκριτες αποστάσεις μεταξύ των τριών εξουσιών,της εκτελεστικής,της νομοθετικής και της δικαστικής.

Προτείνω λοιπόν την μεταφορά εξουσιών στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προκύψει μετά απο απευθείας εκλογή απο τον Ελληνικό λαό.Στην εξουσία του Προέδρου να περάσουν τα υπουργεία ΥΠΕΞ,ΥΠΕΘΑ και ΥΠΟΙΚ.

Οι βουλευτές να μειωθούν σε 200.Θα απαγορεύεται η υπουργοποίησή τους.

Να διαλυθούν όλα τα κόμματα εντός κοινοβουλίου,όλοι οι βουλευτές να είναι ανεξάρτητοι και να έχουν δικαίωμα να εκλεγούν μέχρι 2 φορές το ανώτερο.

Να καταργηθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης,η διοίκηση του Δικαστικού Σώματος θα ασκείται αποκλειστικά απο τους Δικαστικούς.

Ο Πρωθυπουργός θα εκλέγεται απο τους βουλευτές.Θα σχηματίζει Κυβέρνηση απο ανθρώπους εκτός πολιτικής.Δεν θα έχει δικαίωμα τρίτης τετραετίας παρά μόνο να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Να δημιουργηθεί Σώμα Γερουσιαστών,100 στον αριθμό,Γερουσιαστής θα έχει δικαίωμα να εκλεγεί μόνο όποιος βουλευτής έχει ολοκληρώσει δύο τουλάχιστον τετραετίες στο κοινοβούλιο,το Σώμα των Γερουσιαστών θα νομοθετεί μόνο για τα υπουργεία αρμοδιότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας λόγω εμπειρίας.

Ειδικά Εθνικά θέματα όπως πχ η απόδωση Ιθαγένειας σε μετανάστες θα πρέπει να εγγριθεί απο όλο το πολιτικό σύστημα(Βουλή,Γερουσία,Πρόεδρος,Πρωθυπουργός).

Οι αποδοχές όλων των παραπάνω πολιτικών θα είναι ανάλογες με τον κατώτατο βασικό μισθό του Έλληνα εργαζόμενου,πχ 4φορές ο βασικός μισθός.


Απλές σκέψεις,κάθε καλοπροαίρετη κριτική καλοδεχούμενη,ελπίζω να υπάρξουν και προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: