Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Δάσκαλε τώρα τι γίνεται με το τάβλι;


Στη Νομική του Αριστοτελείου ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν μας δίδασκε Συνταγματικό το 1985 – 86 σε κατάμεστα Αμφιθέατρα μου έλεγε...
ότι αν δεν ξέρεις μπάλα και τάβλι δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ Συνταγματικό Δίκαιο.
Τι εννοείς Δάσκαλε τον ρώταγα στο Γραφείο του? Για παράδειγμα, έλεγε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι σαν τον Διαιτητή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Είναι σαν τον Τερματοφύλακα όταν παίζουν τα παιδιά μονότερμα, που παίζει και αυτός και πρέπει να πέφτει το ίδιο αντικειμενικά όταν σουτάρει και η μία και η άλλη ομάδα. Αλλά είναι μέσα στο παιχνίδι όχι απ΄ έξω. Και το τάβλι που κολλάει Δάσκαλε ? Ο Έλληνας, έλεγε, δεν έχει καμία σχέση με τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη. Ανέχεται την τάξη και παλεύει για το καλό του ιδίου, της οικογενείας του, του χωριού του ακόμα και σε πολύ δύσκολες συνθήκες, όπως στο τάβλι συνεχίζει και παίζει στις «πόρτες» ακόμα και αν του έχεις πιάσει «παραμάνα», συνεχίζει να ελπίζει, τουλάχιστον να χάσει το παιχνίδι μονό, να το σώσει, όχι διπλό. Αν όμως διαπιστώσει ότι τσιμπάς τα ζάρια, τότε τινάζει τα πούλια στον αέρα και κλείνει το τάβλι στα μούτρα σου. Τινάζει την συνταγματική τάξη και το καθεστώς στον αέρα με μια δύναμη που δεν το επιτρέπει η ιδέα της νομιμοφροσύνης σε κανέναν άλλο Ευρωπαίο πολίτη.

Δάσκαλε σου είχα πει, όταν ξεκίναγες εκεί γύρω στο 1988-89, ότι λυπάμαι που θα ασχοληθείς με τη Πολιτική διότι εκατοντάδες φοιτητές θα χάσουν την ευκαιρία να σε έχουν πανεπιστημιακό δάσκαλο όπως είχα την τιμή και την χαρά να σε έχω εγώ και οι συμφοιτητές μου. Φοβάμαι όμως ότι η πολιτική σου διαδρομή είναι πια στο τέλος της, στα πλαίσια της ανάληψης των καθηκόντων του Υπουργού Οικονομικών. Ένα τέλος οδυνηρό, ένα τέλος απρόσμενο. Από αναπληρωτής Πρωθυπουργός μετατρέπεσαι σε Τελετάρχη της εξόδιου ακολουθίας του ΠΑΣΟΚ. Παρασύρεσαι πλέον μέσα στη δίνη του καταβυθιζόμενου Τιτανικού, που λέγεται ΠΑΣΟΚ, άσχετα αν λίγους μήνες πριν ο προκάτοχός σου έλεγε την Ελλάδα Τιτανικό. Και εσύ ως Ύπαρχος αυτού του σκάφους ακολουθείς την βεβαία πορεία του στο βυθό.

Τώρα λοιπόν φοβάμαι ότι ήρθε η ώρα που όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, θα τινάξουν με πάταγο το τάβλι που μου έλεγες, στα μούτρα σας, έτσι που τα καταφέρατε. Δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ που βυθίζεται. Κινδυνεύει πλέον και η Ελλάδα και αυτό το κατάλαβαν το τελευταίο διήμερο όλοι οι Έλληνες πια. Είχαν την ελπίδα ότι ο Captain Jeffrey θα παραιτείτο. Είπαμε επιτέλους φεύγει… θα βάλουμε μια τάξη στο χάος.
Δεν έφυγε όμως. Αν και το ήθελε κατά βάθος. Δεν έφυγε διότι δεν του επετράπη. Έχει εντολές να εκτελέσει και δεν μπορεί να αναφέρει ακόμα στους εντολείς του “Mission accomplished”. Του είπαν θα κάτσεις μέχρι να ολοκληρώσεις την αποστολή σου.
Και εσύ ακόμα Δάσκαλε κατά βάθος και μεταξύ μας ξέρεις καλά ότι ο Κασιμάτης, το ιερό τέρας του Συνταγματικού όπως μας έλεγες τότε, έχει δίκιο όταν υποστηρίζει ότι η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικά. Εσύ άλλωστε μας είχες πει παλαιότερα ότι ακόμα και το Συμβούλιο της Επικρατείας πολλές φορές δικαιοδοτεί σεβόμενο την πολιτική συγκυρία (τα λόγια σου επαναλαμβάνω δεν τα έχω ξεχάσει). Θέλω, μα το Θεό, θέλω να δώ αν θα επιμείνεις στην ανάγκη της ψηφοφορίας του μεσοπρόθεσμου από 180 βουλευτές όπως είχες πολύ σωστά υποστηρίξει σαν Υπουργός Άμυνας.
Οι Έλληνες όμως…………… Οι Έλληνες, Δάσκαλε, την Τρίτη και Τετάρτη……… Θα βάλουν φωτιά στα τόπια….. Δεν φοβούνται Δάσκαλε οι Έλληνες ούτε χρεοκοπίες, ούτε τίποτα. Αν είναι να χαθούν θα πάρουν και την μισή Ευρώπη μαζί τους στη πτώση τους. Ακόμα και εμείς οι παλιοί φοιτητές σου που είμαστε τώρα ασπρομάλληδες μεγαλοδικηγόροι Πολυεθνικών. Δεν φοβόμαστε, δεν θα φύγουμε για Ζυρίχη ή Βρυξέλλες κοιτάζοντας την πάρτη μας. Εντάξει έχουμε λεφτά, δεν μας απειλεί και τόσο το χάος που δημιουργήσατε ΑΛΛΑ είμαστε όλοι πολεμιστές. Μαραθώνας, Σαλαμίνα είναι γενετικό κατάλοιπο στο Ελληνικό κύτταρο. Θα μιλήσω με τη γλώσσα σου, για την κρίσιμη επόμενη εβδομάδα, όπως μας τα έλεγες τότε : « το ιδεολογικό εφαλτήριο και το κομβικό σημείο της αφετηρίας όλων των Ελλήνων είναι αυτές τις ημέρες το δικαίωμα στην Ελπίδα και την επιλογή του μέλλοντός μας».

Κα ξέρεις κάτι Δάσκαλε, δεν χάθηκε να μείνουμε κανά μήνα χωρίς να πληρωθούμε αν είναι να το επιλέξουμε εμείς οι ίδιοι και να τινάξουμε με την δική μας επιλογή την Ευρωπαϊκή οικονομία στον αέρα. Μην ανησυχείς δεν θα μας αφήσουν οι Τραπεζίτες να χρεοκοπήσουμε διότι τότε θα πέσουν κάτω μαζί μας όλοι και επειδή βρίσκονται πιο ψηλά κινδυνεύουν πιο πολύ από τη πτώση τους. Τουλάχιστον τότε θα καταγγείλουμε μονομερώς την δανειακή σύμβαση και θα περισώσουμε ότι πάτε να διαλύσετε. Και ας τιναχθεί στον αέρα μαζί μας όλο το Ευρωπαϊκό Τραπεζικό σύστημα. Στα «παπάκια» μας οι πιστωτές μας Δάσκαλε αν είναι να σωθεί η Χώρα.

Δεν θα ψηφισθεί δυστυχώς το μεσοπρόθεσμο μεθαύριο Δάσκαλε. Ούτε η Κοινωνία το δέχεται, ούτε η Κοινοβουλευτική σας ομάδα το μπορεί ή το αντέχει. Ο Γιωργάκης μόνο το εύχεται αλλά και αυτός είναι πια «φευγάτος» υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και μέσα του βαθιά το ξέρει ότι δεν πρόκειται να ψηφισθεί . Ίσως ήδη να έχει κάνει και κρατήσεις σε πτήση για το εξωτερικό διότι νύχτα θα φύγει.

Πόσο λυπάμαι για αυτή τη κατάληξη Δάσκαλε. Να συνδέσεις τόσο άδοξα το όνομά σου με την μεγαλύτερη μεταπολεμική Εθνική καταστροφή…

Ένας Φοιτητής σου που σου είναι ευγνώμων για όσα τον έμαθες παλαιότερα και που θα πολεμήσει με κάθε τρόπο τον όλεθρο που πάτε να σπείρετε…


Πηγή: Τρομακτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: